aA
Šaltibarščiai – kone kiekvienos vasaros maisto hitas. Šį patiekalą pamėgę daugelis lietuvių, kartais išdrįsta paragauti ir vienas kitas užsienietis. Dažniausiai pastarieji šios šaltsriubės atsisako dėl neįprastos rožinės spalvos – taip jau yra, kai burokėliai nudažo kefyrą ar raugintas pasukas.
Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
© DELFI / Modesta Meškė

Tad šį kartą siūlome pasigaminti kiek kitokius šaltibarščius. Vyras karštą vasaros dieną pagamino tokius, kurie jam primena vaikystę, mat būtent tokius gamindavo jo mama.

Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
© DELFI / Modesta Meškė

Šiai gaiviai sriubai reikės:

  • kefyro arba raugintų pasukų (2l)
  • salotų lapų;
  • kelių agurkų;
  • ryšulėlio svogūnų laiškų;
  • ridikėlių (apie 20 vnt.)
  • krapų, druskos, pipirų.

    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    © DELFI / Modesta Meškė


    Šio patiekalo pagaminimas – itin paprastas.
    Susmulkinkite salotas, svogūnų laiškus, agurkus, ridikėlius, krapus, užpilkite kefyru ar raugintomis pasukomis, pagardinkite druska ir pipirais.

    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    © DELFI / Modesta Meškė

    Patiekti galite su karštomis bulvėmis, tačiau puikiai tinka šiuos šaltibarščius valgyti ir vienus.

    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    Baltieji šaltibarščiai su ridikėliais
    © DELFI / Modesta Meškė

    Skanaus.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(69 žmonės įvertino)
3.1594

Puikus receptas sriubų mėgėjams: keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Labai skani keptų pomidorų ir paprikų sriuba . O dabar tas metas, kai visi iš sodų ir kaimų...

Vasaros gėrybės sviesto vonioje: po traškiu upėtakiu – šilko minkštumo daržovės (9)

Vasaros pabaiga – laikas, kai subręsta visos daržovės : morkos, svogūnai, česnakai, cukinijos...

Kaimiško stiliaus šonkauliukai: receptas paprastas, bet ne prastas (8)

Receptas tikriems mėsos gerbėjams. Šį kartą kaimietiškas receptas, kuris paprastas, bet tikrai...

Kaip patiems pasigaminti skanų ir tirštą pomidorų padažą pomidorų nereikia lupti (21)

Teko išbandyti ne vieną pomidorų padažo receptą. Ir visada pavyksta šiaip sau – arba būna...

Burnoje tirpstančios ir lengvai pagaminamos kepenėlės ant traškios duonelės nurungs viską (11)

Kepenėlės – abejingų nepaliekantis maisto produktas, mat vieni jį labai mėgsta, kiti – nė...

Top naujienos

Lietuvis pavėžėjas pasidalijo įsimintiniausiomis kelionėmis: nuo išgėrusių mamyčių, merginų pasiūlymų iki studentų be drabužių (63)

„Kiekviena kelionė yra individuali ir savotiškai smagi: būna, žmonės nori pasidalinti savo...

Beprotiškiausias Pirmojo Pasaulinio karo frontas: tai, ką kariai iškentė, neturi precedento (23)

Nors purvinas ir siaubingas apkasų karas Vakarų fronte tapo bene populiariausiu Pirmojo pasaulinio...

Gidė Gruzijoje: tik atvykusiems į šalį rusams daug kas paaiškėja turistų srautas iš Lietuvos auga (348)

Šią vasarą, po dar vieno Rusijos-Gruzijos santykių paaštrėjimo buvo prognozuojama, kad Gruzijos...

Rinktinės lyderiai norėjo kitokios pergalės prieš Rusiją: turėjome laimėti 30 taškų specialiai Krepšinis.lt iš Espo (69)

Domantas Sabonis ir Marius Grigonis dviese surinko 59 naudingumo balus – tik dešimčia mažiau...

Savaitę užbaigsime gražiais, vasariškais orais (1)

Sekmadienio dieną debesų padangėje sukiosis nemažai, tačiau saulės spindulių taip pat netrūks....

Klaidos iš ritmo neišmušė: Sabonio ir Grigonio duetas nutildė Rusijos rinktinę (513)

Šeštadienio vakarą Espo „Metro“ arenoje, Suomijoje, vykusiose kontrolinėse rungtynėse savo...

Nesisklaidantis klaidų spiečius verčia Adomaitį griebtis pokyčių treniruotėse specialiai Krepšinis.lt iš Espo (19)

Ar laimi, ar pralaimi, Lietuvos rinktinė nekeičia savo blogo įpročio. Po pergalės prieš Rusiją...

„Karklėje“ šėlstančius festivaliautojus labiausiai nustebino kainos: galėtume čia ir gyventi (30)

Į „Karklės“ festivalį atvykę festivaliautojai įvertino ne tik muziką, tačiau ir kainas,...

Tokių žmonių Lietuvoje – vos keturi: vyras savo darbu dalina laimę kitiems (9)

Pakalbinti Virginijų Baltrušaitį pasiūlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jis prasitarė...