Nesunkus, bet sotus maistas ir labai skanus maistas puikiai tiks savaitgalio pradžiai.

Reikės:

  • 5-6 vnt. kiaušinių
  • Puskiečio sūrio (gali būti masdamo tipo ar kiti, kuriuos galima tarkuoti)
  • 1 vnt. nedidelio svogūno
  • 50 g sviesto
  • Karšto rūkymo šoninės, plonai pjaustytos
  • Poros pomidorų
  • Prieskoninių žolelių
  • Druskos ir pipirų.
Prancūziškas omletas


Jei turite šviežios arba jei duona apdžiūvusi, kaip ją atšviežinti rasite čia.

Paruošimas

Iš pradžių pasiruoškite garnyrą – susipjaustykite skiltelėmis pomidorus, susmulkinkite svogūną, sumaišykite juos, pabarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Tuomet laikas prancūziško stiliaus omletui. Įspėjame, kad jį pasigaminti nėra labai lengva, bet jei norite išties puikaus skonio omleto, mokytis ir mėginti – verta.

Prancūziškas omletas

Taigi, ant silpnos ugnies ištirpinkite nedidelį gabalėlį sviesto. Kol sviestas tirps, suplakite vienai porcijai 2-3 kiaušinius, pagardinkite druska ir pipirais. Į lengvai įkaitusią keptuvę supilkite plaktus kiaušinius. Lengvu judesiu maišykite turinį šakute (jei keptuvė atspari braižymui, arba medine mentele) piešdami joje tarsi „8”.

Prancūziškas omletas

Kai plakto kiaušinio turinys po truputį ims stingti ir trauktis, užtarkuokite šiek tiek sūrio. Tuomet nuo vieno keptuvės krašto mentele pradėkite vynioti masę tarsi vyniotinį. Patarimas – jei turinys šiek tiek prikibo prie keptuvės, patepkite ją papildomai sviestu.

Suvynioję omletą iki kito keptuvės krašto, dar šiek tiek kraštelius patepkite sviestu ir pavertę keptuvę kelias minutes pakaitinkite. Svarbiausia, neperkepti omleto, kad šis būtų iš viršaus šiek tiek apkepęs, o viduje – kreminės tekstūros.

Prancūziškas omletas

Apversdami keptuvę įkrėskite omletą į lėkštę šalia pomidorų. Toje pačioje keptuvėje šiek tiek pakepkite rūkyto kumpelio juosteles, patiekite jas šalia omleto, papuoškite patiekalą prieskoninėmis žolelėmis, su traškia ar šviežia duonele.

Prancūziškas omletas

Skanaus!

Prancūziškas omletas

Net jei prancūziško stiliaus omleto suvynioti idealiai nepavyks, nepergyvenkite, vėliau apvertus omletą jo „prekinė“ išvaizda bus labai nebloga. Mat gaminant šį omletą svarbiausia – įgūdžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)