Reikės:

  • karkos (geriau užpakalinės, nes ji mėsingesnė) – maniškė 1,970 kg;
  • svogūno roputės;
  • lauro lapelių, kvepiančių pipirų;
  • citrinos sulčių, medaus, garstyčių, kmynų;
  • česnako, sojos padažo, alyvuogių aliejaus;
  • pipirų ir druskos;
  • raugintų kopūstų;
  • morkos;
  • svogūno;
  • virtų grybų (šį kartą naudojamos voveraitės);
  • kmynų;
  • bulvių;
  • bulvių prieskonių;
  • aliejaus;
  • česnako;
  • krapų;

Karką nuploviau, dėjau į greitpuodį. Įmečiau keletą lauro lapelių, kvepiančių pipirų, svogūno roputę, padruskinau.

Užpyliau vandeniu ir viriau 1,5 val. neišleidžiant garo.

Išvirusią išėmiau, įpjoviau keliose vietose ir aptepiau tokiu padažu: medus, garstyčios, spaustas česnakas, citrinos sultys, šlakelis sojos padažo, žiupsnelis kmynų, alyvuogių aliejus.

Pašoviau į 180 laipsnių stebiu, kol įkaista karka, tuomet temperatūrą padidinau iki 200 laipsnių. Kepti tol, kol jums pasirodys jau graži.

Morką sutarkavau, svogūnus supjausčiau ir apkepiau aliejuje.
Tada sudėjau raugintus kopūstus, užbėriau kmynų, išmaišiau. Sudėjau voveraites, išmaišiau.

Masę perdėjau į troškinimo indą ir į 180 laipsnių 20-25 min.

Bulves nulupau. Apibarsčiau bulvių prieskoniais. Išspaudžiau česnako.
Užpyliau alyvuogių aliejaus ir pašoviau į orkaitę, kol iškeps.
Iškepusias apibarsčiau krapais.

Galima buvo valgyti tik išvirusią. Nes mėsa niro nuo kaulo. Bet užkepta – labai gardu.

Skanaus!

Virta-užkepta karka su raugintais kopūstais ir bulvėmis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)