Meksikietiško pomidorų padažo skonis labai lengvas, gaivus, šiek tiek aštrokas. Jei norite labai aštraus padažo, tada naudokite 2 ar 3 serano pipirus, bet jeigu su aštriais padažais nedraugaujate, tuomet tiesiog nenaudokite serano pipiro (arba įdėkite tik labai mažą dalį dėl skonio). Padažas gali stovėti šaldytuve iki 3-4 dienų.

Reikės:

  • 4 vidutinio dydžio pomidorų
  • 225 g konservuotų trintų pomidorų be sėklyčių ir odelių
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 sauja susmulkintos šviežios kalendros lapelių
  • 1 šviežio serano arba jalapeno pipiro
  • 0,5 citrinos
  • 2 valg. š. 5-6 % acto (balto ar obuolių)
  • druskos


Gaminimas:

1. Svogūną nulupame. Pusę svogūno supjaustome labai smulkiai, užpilame actu, išmaišome ir paliekame marinuotis kambario temperatūroje, kol ruošite padažą.
2. Į puodą su vandeniu įdedame 1 pomidorą, serano (arba jalapeno) pipirą, likusią pusę svogūno. Verdame daržoves, kol šios suminkštėja. Po to sudedame į kokteilinę kartu su trintais pomidorais. Viską sutriname iki vientisos masės.
3. Likusius 3 pomidorus sudedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu, palaikome 5-7 min, po to nulupame, išimame sėklytes (jei norite galite palikti) ir susmulkiname. Sumaišome su sutrintomis daržovėmis.
4. Padažą sumaišome su susmulkinta kalendra, marinuotu svogūnu, įspaudžiame 0,5 citrinos sultis, pagardiname druska pagal skonį. Patiekiame prie takų, tortilijų traškučių ir kitų patiekalų ar užkandžių.

Jei nemėgstate aštrių padažų, tuomet nenaudokite serano (ar jalapeno) pipiro.

Meksikietišką pomidorų padažas