8 asmenims, apie 45 min.

Reikės:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 150 g lydyto sūrelio
  • žiupsnelis malto muskato
  • žiupsnelis maltų baltųjų pipirų
  • 2 porai
  • 2 didelės morkos
  • 4 švieži agurkai
  • 1 aitrioji paprika
  • 1 sauja išmirkytų perlinių kruopų
  • 2.5 l vištienos sultinio


Į vištienos sultinį suberiame perlines kruopas ir verdame apie 25 min., kol kruopos suminkštės.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname žiedais supjaustytus porų baltąsias dalis. Kai porai suminkštės, dedame mažais kubeliais pjaustytas morkas ir dar maišant pakepiname 3 min. Sudedame kubeliais pjaustytus agurkus, smulkintą aitriąją papriką, pagardiname pipirais bei muskatu. Patroškiname kelias minutes ir sudedame į puodą su kruopomis. Įdedame lydytą sūrelį ir maišydami paverdame kelias minutes ant silpnos liepsnos. Jei trūksta skonio-pagardiname druska.

Skanaus!

Šviežių agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis