Tad jei turite daug pomidorų ir įveikti artimiausiu metu negalite, geriausias jų sunaikinimo būdas – pasigaminti pomidorų padažą.

Pliusas – nereikia nieko lupti.

Minusas – iš 3 kilogramų pomidorų pavyksta pagaminti vos 700 ml. Labai mažas kiekis, tačiau dėl gero skonio – verta.

Naminis pomidorų padažas

Prireiks:

  • 3 kg pomidorų (naudojome įvairių rūšių, įvairių skonių)
  • 1 arb. šaukštelio smulkios druskos „guerande“
  • 1 arb. šaukštelio kajeno pipiro


Kaip gaminti:

1. Į puodą sudėkite pjaustytus pomidorus.
2. Pusantros valandos virkite ant mažos ugnies.
3. Įmesite ir ištraukite lauro lapelius, nupilkite visą likusį vandenį.
4. Palaukite, kol atvės.
5. Smulkiai sutrinkite viską galingu maisto smulkintuvu taip, kad nebeliktų pomidorų odelių.
6. Supilkite pomidorų masę atgal į puodą.
7. Sudėkite prieskonius ir 30 min virkite ant didesnės ugnies, kol išgaruos visas vanduo ir padažas dar labiau sutirštės.
8. Išpilstykite į pakaitintus stiklainius arba į šaldymo indelius ir užšaldykite.
9. Pomidorų padažą šaldytuve galima laikyti iki 5 dienų, o užšaldžius – neribotai.

Skanaus!

Naminis pomidorų padažas

Receptu dalijasi tinklaraštis Vegan Pipiras.