aA
Kaip jau tapo įprasta, „30 geriausių restoranų“ pasidalijo dar vienu restoraniniu patiekalu, kurį galite pabandyti pasigaminti namuose ir jūs.
Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Šį kartą virtuvėje suksimės pagal restoranų „MOMO grill“ šefo Vytauto Samavičiaus padiktuotą receptą. Tad pažiūrėsime ar antrasis bandymas bus pavykęs ar prisvilęs.

Vytautas Samavičius
Vytautas Samavičius
© Organizatorių nuotr.

Restorano šefas Vytautas Samavičius pasidalijo bulvių rizoto su moliūgais receptu. Nemeluosiu, iš pažiūros šis receptas neatrodo lengvas. Akivaizdu, kad prie šio patiekalo reikės nemažai pavargti, kad įgyvendintume viską taip, kas nurodyta recepte.

Tad stengiamės atlikti žingsnį po žingsnio, kaip ir buvo sakyta.

Vytautas Samavičius (restoranai MOMO grill) dalijasi bulvių rizoto su moliūgais receptu:

Bulvių rizoto su moliūgais. (30 geriausių restoranų nuotr.)
Bulvių rizoto su moliūgais. (30 geriausių restoranų nuotr.)
© Roberto Daskevičiaus nuotr.


Bulvių rizotas su moliūgais (3 asmenims)

Bulvės Laura (valytos) – 1 kg
Sviestinis moliūgas (valytas) – 500 g
Sviestas – 320 g
Grietinėlė – 100 g
Jūros šukutės – 240 g
Druska / pipirai
Mėsos padažas
Jautienos kaulai – 1 kg
Svogūnas
Morka
Miso pasta – 10 g

Moliūgus supjaustome ir verdame kol suminkštės, apie 20 min. su druska, sutriname. 800 g. bulvių pjaustome smulkiais kubeliais (matematikos sąsiuvinio langelio dydžio), verdame dideliame kiekyje vandens su druska 2-3 min. Svarbu, kad būtų traškios.

Iš likusių verdame ir triname bulvių tyrę. Bulvių tyrę sumaišome su moliūgų tyre, pilame grietinėlę, dedame 150 g sviesto, maišome ir suvedame į vientisą masę, dedame bulvių kubelius. Kaitiname, kai masė sutirštėja, dedame likusį sviestą ir nuragaujame skonį druska ir pipirais.

Šukutes kepame įkaitintoje keptuvėje po 1 min. abi puses, barstome druską ir pipirus.

Jautienos kaulus su daržovėmis kepame orkaitėje, kol pradės skrusti. Dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu (1.5l) ir verdame 2 val. Nukošiame, turi likti 200 ml sultinio, dedame Miso pastos ir užverdame, gardiname 20 g sviesto. Verdame kol sutirštės.

Bulvių rizotą dedame į lėkštę, ant viršaus - jūrų šukutes, pilame mėsos padažą.

Bulvių rizoto su moliūgais. (30 geriausių restoranų nuotr.)
Bulvių rizoto su moliūgais. (30 geriausių restoranų nuotr.)
© Roberto Daskevičiaus nuotr.


Jei atvirai, visiškas kosmosas buvo pasigaminti sultinį – tai užtruko labai ilgai, bet užtat šią pamoką išmokome visam laikui, jog orkaitėje apkepus jautienos kaulus su daržovėmis, o vėliau juos verdant puode, kol nugaruos vanduo, išeis nuostabaus skonio sultinys.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė
Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Daug laiko užtruko ir ruošiant bulves, jas reikėjo supjaustyti idealiais mažais kubeliais. Kitą bulvių dalį sutrinti kartu su moliūgų mase, sudėti bulvių kubelius ir viską pavirti. Daug terlionės, bet ko nepadarysi dėl norimo rezultato.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė
Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Kadangi prekybos centre jūros šukučių nebuvo, teko jas pakeisti didžiosiomis baltosiomis krevetėmis. Manau, tai buvo nebloga išeitis.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Niekaip negalėjau priprasti prie taip smulkiai kubeliais pjaustytų bulvių konsistencijos, kuri priminė baltoje mišrainėje esančias bulves.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Na, ir paatvirausiu – įvėlėme vieną klaidą, kurios (jei gaminsite šį patiekalą) niekada kartokite. Kadangi bulvių masė išėjo ne tokia geltona kaip pavaizduota nuotraukoje, sugalvojome košės „paspalvinimui“ įdėti šiek tiek kario. Nors įdėtas prieskonių kiekis buvo minimalus, bet užteko tiek, kad patiekalas būtų sugadintas ir įgautų nederantį rytietišką poskonį.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

Tad jei recepte nurodyta taip ir ne kitaip – prieš eksperimentuodami gerai apsvarstykite.

Bulvių rizoto su moliūgais
Bulvių rizoto su moliūgais
© DELFI / Modesta Meškė

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(13 žmonių įvertino)
2.8462

Eksperimentas virtuvėje. Jautienos steiką iškepė pagal restorano šefo receptą: vienas papildomas ingredientas išgelbėjo viską (69)

Pabandėme pagaminti jautienos kepsnį pagal dar vieną lietuvių šefo Mariaus Paplausko iš...

Eksperimentas virtuvėje. Pagamino žuvį pagal vieno geriausių šefo Lietuvoje receptą – skonis neišpasakytas (34)

Pabandėme paruošti žuvį pagal restorano „Gaspar's“ šefo Gasparo Fernandeso receptą,...

Eksperimentas virtuvėje. Išmėginkite šį Kauno restorano šefo patiekalą – per Kalėdas džiaugsis visa šeima (23)

Šį kartą „30 geriausių restoranų“ pasidalijo restorano „Nüman“ virtuvės šefo Adomo...

Eksperimentas virtuvėje: išrinko skaniausius marinuotus agurkus, tačiau užrašas ant pakuotės nemaloniai nustebino (116)

Marinuotų agurkėlių pasirinkimas Lietuvos prekybos centruose – stulbinančiai gausus. Kokių tik...

Eksperimentas virtuvėje. Pabandė pagaminti pagal garsaus šefo receptą ir suprato – nedarykite vienos klaidos (17)

Kaip jau tapo įprasta, „30 geriausių restoranų“ pasidalijo dar vienu restoraniniu patiekalu,...

Top naujienos

Maisto užsakymo platformų antkainiai tuština restoranų kišenes: pelningai dirbti neįmanoma (154)

Restoranų savininkai tapę situacijos įkaitais – per karantiną veikti negali, tačiau maisto...

Giedrius Petkevičius/Sausuolis | D+

Neįtikėtinos karo istorijos: laimės kūdikis, kuris išsigelbėjo net įsiurbtas į skęstančio „Titaniko“ nasrus II dalis

Jeigu pamenate, pirmoje dalyje rašiau jog dalis rekrūtavimo punktų, ieškančių vyrų I-jo...

Karantinas NT rinką pakeitė negrįžtamai: būsto apžiūros persikėlė į virtualią erdvę (30)

Nors Lietuva vis dar gyvena griežto karantino sąlygomis, gyventojų nuosavo būsto paieškos...

Bidenas apie Trumpo žinutę: tai „labai kilnus“ laiškas papildyta (12)

JAV prezidentas Joe Bidenas trečiadienį sakė, kad jo pirmtakas Donaldas Trumpas laikydamasis...

Geriausią sezono mačą sužaidęs Porzingis nustelbė viršvalandžius dirbusį Sabonį (16)

Domantui Saboniui teko rungtynes pradėti starto penkete pasislinkus į vidurio puolėjo poziciją,...

Boksininko Evaldo Petrausko žmonai už fotosesiją apsinuoginus pasiūlytas 700 eurų atlygis: paviešino žinutes, įtaria galimą sukčiavimą

Žinomo boksininko Evaldo Petrausko žmona Goda Petrauskienė susidūrė su įtartina situacija. Su ja...

„Ogmios centro“ direktorius Stasevičius: laukia sunkus solidarumo metas (9)

Nors pirmojo karantino metu iš verslo buvo justi daugiau panikos, antroji pandemijos banga ramesnė....

Pirmąsyk susibūrusi „Nets“ svajonių trijulė vargo du pratęsimus ir galiausiai kapituliavo „grizliai“ – vėl palikti nuošalėje (2)

Į rikiuotę grįžus Kyrie Irvingui, Bruklino „Nets“ (9/7) pirmą kartą galėjo aikštėje...

Dietologė įvertino sultinio naudą: kai kuriais atvejais jis ne padės, o tik pablogins situaciją (11)

Apie gerąsias sultinio savybes ir didžiulę jo naudą sveikatai kiekvienam tikriausiai teko...