aA
DELFI Maistas skaitytojas dalijasi cukinijų apkepo receptu.
Cukinijų apkepas
Cukinijų apkepas
© Skaitytojo nuotr.

Mėgstu sezoninį maistą. Dabar, vasaros antroje pusėje, jau po truputį prasideda rudens daržovių laikas, noksta cukinijos, moliūgai, jau ir šviežia morka viena kita užaugo. Cukinijų apkepas – toks patiekalas, kurio recepto ingredientų kiekiai labai laisvai derinami ir koreguojami. Jei turėsite kitų daržovių, įmaišykite. Aš šį kartą turėjau papildomai moliūgo, tai įtarkavau. Jei padidinsite daržovių kiekį, proporcingai didinkite ir kiaušinių, miltų, sūrio santykį.

Cukinijų apkepas tiks ir dietinei vakarienei. Kalorijų neskaičiavau, bet kiek jau ten jų bus daržovėse. Na tik fermentinis sūris, aliejus kaloringesnis ingredientas. Jų galima kiek ir pamažinti, jei svarbi kiekviena kalorija, tačiau tas riebaliukas suteikia labai gero skonio cukinijai.

Kepiau keramikiniame stačiakampiame inde. Neuždengtą. Cukinijos išskiria nemažai vandens, tai kepant atidengus, didelė dalis nugaruoja. Taip ir turi būti. Galite kepti ir stikliniame inde.

Nepamirškite prieskonių. Daržovės pačios iš savęs nėra labai stipraus skonio, todėl žaidžiant prieskoniais galite išgauti kas kartą vis naujus skonius. Aš naudojau troškinių prieskonių mišinį, dar tiktų persiladas, o mėgstantiems indiško skonio dvelksmą siūlau pabandyti aštresnius prieskonius.

Valgiau su grietine. Galima pasigaminti spirgučių padažo, sviesto-grietinės padažo, arba panaudoti pirktinį. Papildomai galite pasipjaustyti agurkų, pomidorų ar pasiruošti salotų.

Ingredientai:

  • 800 g nuvalytos cukinijos (nulupta, be sėklų (jei cukinijos jaunutės, ir sėklos nesubrendusios, viduriuką galite palikti))
  • 250 g nuvalyto moliūgo (be sėklų ir žievės)
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 150 g fermentinio sūrio
  • 120 g miltų (naudojau pilno grūdo)
  • 5 kiaušiniai
  • 80 g aliejaus (kepimui vos vos į keptuvę, o likusį įmaišykite į apkepą)
  • Prieskonių mišinys troškiniams
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos


Iš nurodytų kiekių pavyko 8 porcijos apkepo.

Kaip gaminti:

Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką.
Sutarkuoti per burokinę tarką cukinijas ir moliūgą.

Išplakti kiaušinius, supilti miltus, druską, prieskonius, tarkuotą fermentinį sūrį, aliejų ir viską išmaišyti.

Plakinį sumaišyti su keptomis daržovėmis ir tarkuotomis cukinijomis, moliūgu.

Gautą masę dėti į kepimo indą ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 45-70 minučių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(42 žmonės įvertino)
4.2143

14-oji karantino diena. Tobuliausias ir skaniausias desertas (35)

Visi turime savo mėgstamiausią desertą, tai šį kartą supažindinsiu su savo mėgiamiausiu, kurį...

13-oji karantino diena. Legendinė carbonara (33)

Šiam šeštadieniui – patiekalas iš spagečių – legendinė carbonara . Šio itališko...

12-oji karantino diena. Grikiai su ant sviesto pakepintais svogūnais (25)

Kokių kruopų per karantiną dar nevalgėte? Gal koks grikių pakelis dar pūpso neatidarytas? O ką...

11-oji karantino diena: traškūs sumuštinukai – greitas užkandis išalkusiems (37)

Ėjo 11-oji karantino diena. Šį kartą rekomenduojame išbandyti nesudėtingą, lengvai paruošiamą...

Dešimtoji karantino diena. Gardi bulvių košė, kurią kabinsite šaukštais (66)

Kai tęsiasi karantinas, visi stengiamės suvalgyti tai, ką turime ir kuo mažiau vaikščioti į...

Top naujienos

Pulmonologas papasakojo apie klastingiausią COVID-19 savybę: kodėl aukomis tampa net ir jaunimas (74)

Santaros klinikų pulmonologijos ir alergologijos centro vadovas profesorius Edvardas Danila...

Kuo grėsė lietuvių klaidos karantino metu: už pažeidimus – badas ir amžinas poilsis masinėje kapavietėje (128)

Iš pradžių skambėjo įspėjimai, rekomendacijos, o tada ir nurodymai, išaugusios baudos už...

Iš Londono per patį viruso skleidimąsi grįžusi lietuvė: pirmiausia noriu padėkoti (94)

Atvykau skrydžiu Londonas – Vilnius kovo 30 dieną. Sutikimas pasirodė labai organizuotas. Daug...

Per karantiną Užimtumo tarnyboje – bedarbių antplūdis: kas liko be darbo?

Dėl karantino priverstinai uždarius kai kurias įmones, sustojus daliai individualių veiklų,...

Profesorius Čaplinskas: pasaulyje daugėjant COVID-19 atvejų, aiškėja daugiau faktų apie infekcijos plitimą paaiškino, kas ir kaip užsikrečia (185)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas, medicinos mokslų daktaras, profesorius Saulius...

Amerikiečių ekspertai: koronaviruso aukų pasaulyje – daugiau kaip 60 000 (37)

Covid-19 pasaulyje jau pareikalavo daugiau kaip 60 000 žmonių gyvybių, skelbia amerikiečių...

Viskas pasikeitė per porą savaičių: ar jau žinom, kas laimės rinkimus (881)

Šalyje paskelbtas karantinas ir įvestos griežtos jo priemonės dėl koronaviruso grėsmės keičia...

Paulius Jurkevičius. Salut, mano karantino generole! (1)

Taip, ketinu parašyti apie kariškus rangus. Nes juk karas. Bet jeigu galvojote, kad šis tekstas...

Dirbantiems savarankiškai: ką daryti norint gauti išmoką (33)

Vyriausybei paskelbus ekstremalią situaciją ir karantiną, daugelis savarankiškai dirbančių...

Tyrimo išvados: COVID-19 sukeliantis virusas žmonių organizme galėjo tūnoti ne vienerius metus (138)

Naujajam koronavirusui sparčiai plintant visame pasaulyje ir sėjant baimę, mokslininkai verčiasi...

|Maža didelių žinių kaina