aA
Yra tokių dalykų, be kurių vasara – ne vasara. Pavyzdžiui, aš neįsivaizduoju vasaros be ką tik nupjautos žolės kvapo, ilgų pasisėdėjimų terasoje, žvaigždžių lietaus, kepsnių ant grilio ar pikniko parke, geltonų voveraičių, šviežių pirmųjų agurkų. Ir tų dalykų man reikia būtent vasarą, o ne kitu metų laiku.
Voveraičių sriuba
© Recepto autorė

Voveraičių sriuba

4 asmenims, 30 min.

  • 2 l sultinio (naudojau vištienos)
  • 200 g šviežių voveraičių
  • 50 g sviesto
  • 150 g ryžių
  • 2 morkos
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 aitrioji paprika
  • žiupsnelis šviežių petražolių
  • pagal skonį druskos ir pipirų

Į verdantį sultinį suberkite ryžius ir išvirkite.
Keptuvėje su ištirpintu sviestu pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Kai daržovės suminkštės, sudėkite nuvalytas voveraites. Pakepinkite apie 7 minutes. Sudėkite išspaustus česnakus, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepinkite, kol pasklis malonus česnako kvapas. Sudėkite keptuvės turinį į puodą su sultiniu ir ryžiais. Pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba
© Recepto autorė
„Samčio užrašai“
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(15 žmonių įvertino)
3.9333

Keptų morkų sriuba su imbieru – įtrauksite į mėgiamiausių sriubų sąrašą (4)

Prasidėjus rudeniui namuose įsivedėme naują taisyklę – daugiau daržovių. Dabar jų pats...

Lietuvoje jau galima rasti pačių aštriausių pipirų pasaulyje: būkite budrūs – jie gali būti pavojingi sveikatai (12)

Pasaulis tarsi nuolat rungiasi, kas sugebės išveisti aštriausią pipirą pasaulyje. Aitriųjų...

Pusryčiai visai savaitei: kepta košė su uogomis (16)

Ši orkaitėje kepta košė ne tik numalšins alkį, bet ir jaukia šiluma užpildys sielą.

Burnoje tirpstantis vasaros skonis: šviežių voveraičių sriuba (1)

Yra tokių dalykų, be kurių vasara – ne vasara. Pavyzdžiui, aš neįsivaizduoju vasaros be ką...

Puikus receptas sriubų mėgėjams: keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Labai skani keptų pomidorų ir paprikų sriuba . O dabar tas metas, kai visi iš sodų ir kaimų...

Top naujienos

Orai: teks pratintis prie darganos

Artimiausiomis dienomis mūsų šalies orus lems aktyvus Atlanto ciklonas, jis neš vėjuotus,...

Kai skiriasi garsūs ir įtakingi: įvardijo didžiausią viešumo žalą ir naudą (40)

Vieni visuomenėje žinomi, garsūs ir įtakingi asmenys savo asmeninio gyvenimo dramas bando slėpti...

„Raganiaus“ autorius Andrzejus Sapkowskis: kvailių širdys yra pramogų namuose (37)

„Taip, kai kurie mano herojai konservatyvūs. Jie išpažįsta tvirtas klasikines vertybes”, –...

Jau ruošiasi naujai erai: 4G sujungė žmones, o 5G sujungs daiktus (161)

5G vadinamos mobiliojo ryšio technologijos leis darbus atlikti greičiau, paprasčiau ir nuotoliniu...

Giedrė Kilčiauskienė atsakė į intriguojančius vaikų klausimus: kam reikalingi „influenceriai“ ir kur dingo sniegas? (9)

Muzikinių grupių „Pieno lazeriai" ir „Empti" vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ne iš...

Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas regi „Žalgirį“ atkrintamosiose, savo buvusių klubų – ne (1)

Rezultatyviausiam Eurolygos krepšininkui skiriamą Alphonso Fordo apdovanojimą praėjusį sezoną...

Ekspertas apie Rusijos kariuomenę: net sovietmečiu taip nebūdavo (568)

Pastarųjų dvidešimties metų Rusijos tiriamosios žurnalistikos atstovai Andrejus Soldatovas ir...

Psichologė patarė, kaip pasirinkti palankiausius gyvenimo sprendimus

Kiekvieną dieną mes priimame sprendimus. Sprendžiame, ką valgyti, ką rengtis, kur eiti, ką...

10 geriausių Europos poilsio vietų atostogoms prie ežerų ir upių

Rudens pradžia – idealiausias metas keliauti. Turistų minios atslūgsta, alinanti kaitra – taip...