6 asmenims, apie 90 min.

Reikės:

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos
  • 200 g rūkytos šoninės
  • apie 8 skilteles česnako
  • 5 morkų
  • 400 g pievagrybių
  • 4 didelių bulvių
  • 2 raudonų paprikų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 200 ml raudonojo vyno
  • 350 ml jautienos sultinio
  • 1 šaukšto džiovinto čiobrelio
  • 3 šaukštų pomidorų pastos
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • 2 šaukštų krakmolo (bulvių arba kukurūzų)
  • nedidelės saujelės petražolių patiekimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname ant stiprios kaitros supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais jautieną (prieš tai apvoliojame ją krakmole). Ji turi apskrusti, kad viduje liktų mėsos sultys. Išimame iš keptuvės ir dedame į troškinimui skirtą puodą.

Keptuvėje apkepiname smulkintą šoninę. Kepiname, kol taps traški. Sudedame į puodą šalia jautienos.

Į keptuvę sudedame smulkintus česnakus, paprikas, aitriąją papriką, morkas, grybus ir lengvai pakepiname.

Sudedame kepintas daržoves į puodą, tuomet dedame smulkintas bulves, pomidorų pastą, čiobrelius, druską, pipirus, pilame sultinį ir vyną.

Uždengiame puodą ir dedame į orkaitę 180 °C troškintis apie 45 minutes, kol bulvės suminkštės su daržovėmis ir padažas taps klampus.

Prieš tiekiant užberiame smulkintų petražolių.

Skanaus!

Burgundiškas jautienos troškinys
Šaltinis
Temos
„Samčio užrašai“