Taip jau nutiko, kad šaldytuvo kameroje prisikaupė žuvies, tad reikėjo ją kažkaip realizuoti. Šaldytuve gulėjo keli niekam nereikalingi porai, tad ir jie į kompaniją tiko. Žodžiu truputį to, truputį ano ir išėjo kvapni, skani ir soti sriuba.

Sriuba su porais ir lašiša

  • 300 g lašišos filė be kaulų
  • 2 poro stiebai
  • 2-3 bulvės
  • 1 didelė morka
  • 250 g lydyto sūrelio
  • 1.5 l sultinio
  • nedidelis ryšulėlis krapų (nebūtina, bet skonis puikus su jais)
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų


Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname tarkuotą morką ir pusžiedžiais pjaustytus porus. Kepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės.

Į puodą sudėkite daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, užpilkite sultiniu ir ant vidutinės kaitros virkite 20 min., kol bulvės išvirs.

Sudėkite lašišos gabaliukus, lydytą sūrelį, smulkintus krapus ir pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišius išjunkite viryklę.

Skanaus.

Sriuba su porais ir lašiša