„Korėjietiškos salotos – tai ne tik morkos ir burokėliai. Cukinijos irgi gali būti. Netipiškas yra krapų panaudojimas, bet jie čia puikiai tinka. Patikėkite – tiesiog superinis būdas panaudoti cukinijas“, – rekomenduoja E. Monkievič.

Korėjietiškos salotos su cukinijomis

Korėjietiškos salotos su cukinijomis

Reikės:

1 kg daržovių – cukinijų ir nuvalytų paprikų

druskos cukinijai

krapų saujelės

kalendrų ryšelio

3–4 skiltelių česnako

1 kupino šaukšto maltų kalendrų

1 šaukštelio raudonos paprikos

1 šaukštelio aitriosios maltos paprikos

1 šaukšto cukraus

50 ml ryžių arba obuolių acto

50 ml neutralaus kvapo aliejaus

Gaminimas:

  • Cukinijas supjaustykite plonomis riekelėmis, pasūdykite ir palikite dešimčiai minučių.

  • Po to sudėkite jas į kiaurasamtį, perskalaukite ir nusausinkite.

  • Paprikas supjaustykite juostelėmis.

  • Sudėkite daržoves į dubenį, suberkite smulkintus česnakus, krapus, kalendras.

  • Viską sudėkite kalneliu dubenyje. Ant kalnelio viršūnės suberkite visus prieskonius, cukrų, taip pat supilkite actą.Aliejų pakaitinkite ir karštą supilkite ant salotų. Palaikykite 10 min ir permaišykite. Galima valgyti iš karto, bet geriau palaikyti šaldytuve bent valandą.

  • Skanaus!