Kristina pasakoja, kad patiekalus iš maltos mėsos namuose gamina gana dažnai. „Mano šeimai, ypač vaikams, jie labai patinka. Malta mėsa minkštesnė, ją lengviau sukramtyti, o ir paruošimas lengvesnis. Jau kiek patiekalų iš maltos mėsos esu prigaminusi – sunku ir suskaičiuoti: kotletai, kukuliai, maltinukai, troškiniai, sriuba su kukuliais, makaronai su malta mėsa ir daugybė kitų...“, – vardija kaunietė.

Nors šeima mėgsta tradicinius kotletus, tačiau ilgainiui ir tai pabosta. „Tada pradedu galvoti, kaip idomiau ar įmantriau juos patiekti. Bet tuo pačiu nesinori ilgai prie viryklės plušėti. Štai čia ir „ateina“ į galvą visokios idėjos, kaip vieną ar kitą patiekalą patobulinti – atnaujinus receptą tai tampa visiškai nauju patiekalu. Todėl kotletai su antklode yra labai geras ir lengvai pagaminamas patiekalas: nei prie čirškančios keptuvės stovėti, nei bulvių virti nereikia – viską sudėliojai į vieną indą ir lauki, kol orkaitė visą svarbiausią darbą padarys“, – šypsosi receptų kūrėja.

Pirmą kartą patiekusi namiškiams tokį kotletų po antklode patiekalą Kristina laukė vertinimo, tačiau jo nebuvo.

„Tik stebėjau jų patenkintus veidus ir krutančias valgančiųjų ausis“, – juokiasi „Maisto mėgėja“ kūrėja.

Moteris sako gaminanti šį patiekalą gana dažnai, nes jis ne tik gardus, bet ir lengvai paruošiamas. Jis jau ir kitą pavadinimą mūsų namuose turi – kaldrinukai.

Na o susiruošusiems išbandyti šį receptą K. Naturjevienė turi du patarimus:

* Jei mėgstate šiek tiek sūriau į tarkuotas bulves įmaišykite šiek tiek druskos. Kristina druskos visai nedėjo, nes jaiu sūrumo užteko nuo sūrio ir majonezo.
* „Kitas patarimas: nieko nelaukti ir gaminti – tikrai nesigailėsite,“ – ragina recepto autorė.

Kotletai su bulvių antklode

Reikės:

600g maltos mėsos
Druskos
Pipirų
3 skiltelių česnako
5 vidutinių bulvių
2 svogūnų
150 g tarkuoto sūrio
50 g majonezo
2 v. šaukštų aliejaus

Kaip gaminti:

* 600 g maltos mėsos verčiu į dubenėlį. Susmulkinu 3 skilteles česnako ir dedu prie mėsos, beriu druskos, pipirų – sumaišau.

* Nulupu, nuplaunu 5 vidutines bulves.

* Žalias (nevirtas) bulves sutarkuoju smulkesne tarka nei burokinė – galima ant bulvių berti šiek tiek druskos, jei mėgstate sūriau.

* Burokine tarka sutarkuoju 150 g sūrio.

* Nulupu ir pusžiedžiais supjaustau 2 vidutinius svogūnus.

* Kotletus kepsiu 26 cm skersmens kepimo inde. Į kepimo indą pilu kelis šaukštus aliejaus. Verčiu pjaustytus svogūnus ir paskirstau tolygiai ant kepimo formos dugno.

* Iš mėsos formuoju 8 kotletus ir dedu į kepimo formą ant pjaustytų svogūnų. Ant kotletų išdėlioju tarkuotas bulves (išdėlioju ant kiekvieno kotleto po lygiai). Tarkuotas sūris keliauja ant bulvių kauburėlių.

* Apie 50 g majonezo paskirstau ant sūrio. Man patogiausia sudėti majonezą į konditerinį maišelį ir paskirstyti ant viršaus.

* Kepsiu įkaitintoje 180 C orkaitėje ~ 50 min. programa – viršus apačia be vėjelio.

* Ant iškepto patiekalo beriu smulkintų petražolių (nebūtinai).

Labai patogu, viskas viename – belieka paruošti salotų ir skanauti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją