6 porcijos

Reikės:

  • 3 plonų, didelių riekių juodos duonos
  • 50 g šalto rūkymo jautienos dešros
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 3 arb. š. majonezo
  • 1 česnako skiltelės
  • 1/3 arb. š. česnako miltelių
  • aliejaus (kepimui)
  • druskos, juodųjų pipirų


Gaminimas:

1. Duoną supjaustome mažais kvadratėliais.

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame duonos kvadratėlius, apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Tada sudedame ant popierinio rankšluosčio. Taip iškepame visą duoną. Paliekame atvėsti.

3. Česnako skiltelę nulupame ir ja gerai ištriname duonos kvadratėlius. Po to duoną apibarstome druska.

4. Dešrą supjaustome plonais, mažais gabalėliais.

5. Morkas nulupame, sutarkuojame smulkia tarka, pagardiname česnako milteliais, druska, juodaisiais pipirais ir sumaišome su majonezu.

6. Ant kiekvieno duonos kvadratėlio užtepame po mažą šaukštelį morkų salotų, išdėliojame dešros gabalėlius ir patiekiame.