aA
Plungėje gyvenanti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sako jau ne kartą įsitikinusi: kai gamindama naudoja tai, ką randa po ranka, o ne lekia į parduotuvę kažkokio „ypatingo“ ingrediento, gimsta patys geriausi patiekalai. Apie tai – ir šis pyragas.
Eksperimentas – pavasariu kvepiantis pyragas: dažnai patys skaniausi patiekalai gimsta iš to, ką galima rasti kiekvienoje virtuvėje
© Asm. albumas

Šio pyrago receptas, kaip pasakoja maisto tinklaraštininkė iš Žemaitijos, gimė spontaniškai – kaip ir dauguma išradingos Romos gaminių.

„Visiems jau pabodo žiema, tad labai norėjosi saulės nors virtuvėje. Vaisių inde jau kurį laiką savo eilės laukė pradedantis vargti apelsinas, tad nusprendžiau jį panaudoti kilniam tikslui – pavasariu kvepiančiam pyragui. Dažnai pasitvirtina nerašyta taisyklė, kad naudojant tik virtuvėje turimus ingredientus, o ne lekiant į parduotuvę pirkti kažko, ko neva pritrūko, sukuriami nepaprasto skonio patiekalai. Žinoma, ne visada, bet kas nerizikuoja, tas nevalgo skanaus pyrago“, – juokiasi „5produktai“ kūrėja.

Eksperimentas – pavasariu kvepiantis pyragas: dažnai patys skaniausi patiekalai gimsta iš to, ką galima rasti kiekvienoje virtuvėje
© Asm. albumas


Svarbiausia, pasak Romos, naudoti kokybiškus, laisvėje laikomų vištų kiaušinius. Jie ne tik suteikia norimą ryškią geltoną spalvą, bet ir savyje turi daug daugiau mineralų bei vitaminų, nei jų yra nelaisvėje laikomų vištų kiaušiniuose.

„Sutinku, kad tokie kiaušiniai yra kiek brangesni, bet mokame juk už kokybišką maistą, kurį patys ir valgome. Itin geltoną spalvą padeda suteikti ir kukurūzų miltai. Žinoma, galima juos keisti kvietiniais – nebūtina keliauti iki parduotuvės tik dėl vieno ingrediento“, – pastebi R. Labžentė.

Kad ir kokie skanūs ar figūrai palankūs būtų pyragai, Roma juos dažniausiai kepa tada, kai turi galimybę pavaišinti kitus. O kadangi jau ne už kalnų Velykos, Roma jau žino, kad šis pyragas būtinai bus ant šventinio stalo.

Apelsininis pyragas

Eksperimentas – pavasariu kvepiantis pyragas: dažnai patys skaniausi patiekalai gimsta iš to, ką galima rasti kiekvienoje virtuvėje
© Asm. albumas


Reikės:

4 kiaušinių
1 apelsino
5 v. š. skysto medaus (arba sirupo)
200 g kukurūzų miltų
40 g kokosų aliejaus
Kad pyragas būtų puresnis – 1a.š. kepimo miltelių.

Gaminimas:

1. Pirmiausia gerai nuploviau apelsiną. Kartu su visa žievele supjausčiau kubeliais ir sudėjau į smulkintuvą su S formos peiliuku.

2. Ten pat sudėjau ir visus likusius ingredientus: įmušiau kambario temperatūros kiaušinius, supyliau medų, miltus, kepimo miltelius ir kokosų aliejų. Viską susmulkinau iki vientios masės.

3. Sudėjau tešlą į kepimo popieriumi išklotą, 18 cm skersmens kepimo formą ir pašoviau į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-ioms minutėms.

4. Šis žingsnis jau nebūtinas, jjei pyragas neskirtas šventėms, tačiau ypatingai progai iškepusį pyragą rekomenduiju apipilti saldžiarūgščiu glajumi (cukraus pudra + kiaušinio baltymas + citrinos sultys) ir papuošti apelsinų skiltelėmis bei mėtomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(8 žmonės įvertino)
3.6250

Į kugelio tešlą įmaišiusi netikėtą ingredientą Jurga neabejoja: mėgausitės kiekvienu kąsniu

Norvegijoje gyvenanti Jurga Medžionienė mėgsta eksperimentus virtuvėje ir šiuo savo pomėgiu bei...

Eksperimentas – pavasariu kvepiantis pyragas: dažnai patys skaniausi patiekalai gimsta iš to, ką galima rasti kiekvienoje virtuvėje + receptas šv. Velykoms

Plungėje gyvenanti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sako jau ne...

Ruošiamės Velykoms: vištienos kepenėlių paštetas su maskarpone maisto mylėtojų turnyre buvo pripažintas skaniausiu patiekalu

Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėją Ziną Bružienę Delfi Maistas skaitytojai...

Ir desertas, ir užkandis į darbą – tinklaraštininkės pagaminti šokoladiniai batonėliai su varške sulaukė didžiulio pasisekimo

Nėra netinkamos progos šokoladui, sako maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma...

Radzevičius puikiai atsimena deficito laikus: buvau vaikas, kai valandą atstovėjus eilėje apelsinai baigėsi prieš pat nosį – vos neapsiverkiau (1)

Gimtadieniai, Velykos ar kitos šventes prieš daugiau nei tris dešimtmečius neabejotinai atrodydavo...

Top naujienos

Paaiškėjo, kaip „Starlink“ begėdiškai apribojo paslaugas Ukrainos kariams (2)

Jungtinių Amerikos valstijų milijardieriaus Elono Musko valdoma bendrovė „ SpaceX “ Ukrainoje...

Lietuva, Lenkija ir Estija siūlo Vakarams būdą, kaip dar stipriau prispausti Putino režimą (4)

Lietuva , Lenkija ir Estija siūlo Vakarams būdą kaip dar stipriau prispausti Vladimiro Putino...

Nepamirškite persukti laikrodžio: nuo šiol teks keltis anksčiau

Jau šią naktį laikrodžių rodykles suksime viena valanda į priekį. Taip Lietuvoje įsigalios...

Putinas: Rusija dislokuos taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje dar papildyta (27)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija ketina Baltarusijos teritorijoje...

Gydytojas išvardijo sutrikusios žarnyno veiklos simptomus: tai gali išprovokuoti kitas rimtas ligas

Žarnyno būklė daro itin didelę įtaką visam organizmui, net ir emocijoms. Apie tai laidoje „...

Dovilė Jablonskaitė

Apipjaustymas: ilgo lytinio akto pageidaujantys vyrai apie tai svajoja, bet urologai perspėja – dievulio duota ne šiaip sau

Gimus mergaitei dar gimdymo namuose užakcentuojama: keičiant sauskelnes prausti tik laikant...

Low De Wei

JAV plinta mirtinai pavojinga grybelinė infekcija: yra du būdai, kaip ji gali paveikti žmogaus organizmą simptomai būdingi daugeliui kitų paplitusių ligų

JAV plintančio mirtinai pavojingo, vaistams atsparaus grybelio atvejų smarkiai padaugėjo COVID-19...

Girtų vairuotojų šou Vilniuje: gausios policijos pajėgos „premijas“ įteikė 16-likai alkoholio mėgėjų (12)

Šeštadienį Vilnių šturmavo gausios Kelių policijos pajėgos, prisidėjo ir Viešojo saugumo...

Pikantišką eksperimentą atlikę mokslininkai nustatė, kam vabalai panaudoja savo analinę angą: funkcija – labai neįprasta

Užuot gėrę vandenį per burną, vabalai yra pasirinkę kitą mechanizmą ir šiuo tikslu naudojasi...

Į Lietuvą atvykstančių rusų ir baltarusių kišenėse – Ukrainos grivinos: ieškoma būdų šiuos pinigus grąžinti ukrainiečiams (3)

Pastaruoju metu fiksuojama vis daugiau atvejų, kai Rusijos ir Baltarusijos piliečiai į Lietuvą...