
Nors Viktorija ir norėtų dažniau virtuvėje pabūti, tačiau dėl didelio užimtumo gamina ne kasdien. Moteris kruopščiai suplanuoja, kada ruoš maistą, skiria laiko produktų paieškai.
„Aš tada su dideliu malonumu einu į parduotuvę ar turgelį, renkuosi produktus patiekalui, jo puošimui. Labai nemėgstu to buitinio gaminimo, kai maistas ruošiamas pusryčiams, pietums ir vakarienei, – tada būtų jau pareiga, o ne hobis“, – pastebi Jakučinskaitė.

Dukros vegetarėmis buvo vos 2 valandas
Dizainerė labiausiai mėgsta gaminti karštus antruosius patiekalus ir sriubas. Viktorija turi ir firminį savo pačios sugalvotą tailandietiškos sriubos receptą, kuriuo pasidalijo ir su sekėjais instagramo paskyroje.

Nors tarp vardijamų mėgiamų ir dažnai naudojamų produktų netrūksta itin kaloringų, Viktorija gali džiaugtis liekna figūra.

Anksčiau šeima turėjo įprotį nevalgyti po 19 valandos. Tačiau jau porą metų Viktorija su vyru ir vaikais keliskart per savaitę vakarais rengia drabužių pardavimus internete, kurie paprastai baigiasi po devintos valandos vakaro. Tad, atvirauja, tomis dienomis vakarienė būna gana vėlyva.
Receptų parsiveža iš kelionių

„Antai viešėdami Italijoje paragavome mėsos kukuliukų pomidorų padaže. Jis labai patiko ir dukroms, o aš vėliau sėkmingai pagaminau namuose. Visada valgydama patikusį patiekalą mėgstu analizuoti, kas tai, ko įdėta, kas kuria vienokį ar kitokį skonį“, – pasakoja.

„Kopūstą supjaustau maždaug 2 centimetrų storio riekelėmis, apšlakstau aliejumi, apibarstau prieskoniais ir kepu orkaitėje. Keliskart gaminau pagal šį receptą ir man buvo labai skanu. Tačiau kadangi nesu vegetarė, man trūko kažkokio įspūdžio. Tada sugalvojau, kad gaminsiu kopūstą su bolognese padažu: pirma apkepdavau kopūstą, o tada ant jo uždėdavau bolognese padažo ir vėl pašaudavau į orkaitę“, – puikiai pasiteisinusiu receptu dalijasi pašnekovė.
O prieš keletą dienų Viktorija sugalvojo, kaip patiekalą paruošti dar kitaip ir pavadino jį „balandėliai tinginiams“.
„Pagal šį receptą pagaminti labai paprasta ir bus net greičiau. Ypač tai aktualu mažai laiko turintiems žmonėms“, – pastebi pašnekovė ir dalijasi savo receptu.

Reikės:
svogūnų
tarkuotų morkų
kubeliais pjaustytų pomidorų
mėgstamo faršo
kopūsto galvos
cukraus pagal skonį
druskos žiupsnelio
sojos padažo
pomidorų padažo
2 skiltelių česnako
mėgiamų prieskonių
aliejaus kepimui
Gaminimas:
* Aliejuje pakepinti svogūnus. Kai įgaus auksinę spalvą, suversti tarkuotas morkas. Šioms pakepus, į keptuvę suberti kubeliais pjaustytus pomidorus.
* Kiek patroškinus pomidorus, užberti šiek tiek cukraus, žiupsnelį druskos, įpilti šlakelį sojų padažo. Taip pat įmesti traiškyto česnako.
* Išjungus kaitrą į keptuvę suberti faršą (Viktorija rinkosi kiaulienos ir jautienos), porą šaukštų pomidorų padažo ir gerai išmaišyti.
* Kopūstą supjaustyti 2-2,5 cm riekėmis ir suguldyti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstytri prieskoniais, pašlakstyti sojos padažu.
*Ant kopūsto riekelių dėti su daržovėmis paruoštą faršą ir gautus kopūstų didkepsnius pašauti į orkaitę. Viktorija kepė 35 minutes 220 laipsnių temperatūroje. Rekomenduoja kepant tiesiog stebėti patiekalą – skirtinguose įrenginiuose gaminimo rezultatas gali būti kitoks.
* Iš orkaitės ištrauktus kepsnelius apibarstyti tarkuotu sūriu ir kelioms minutėms vėl pašauti į orkaitę.
* Ant jau iškeptų „balandėlių“ Viktorija deda šaukštą grietinės ir pabarsto smulkintais krapais.
Paklausta, kuris variantas skanesnis, Viktorija pastebėjo, kad patiekalas, kuriam kopūsto riekelės pirma pakepamos, o paskui ant jų dedamas bolognese padažas. Šis patiekalas, Viktorijos vertinimu, turi daugiau skonio, yra pikantiškesnis.