aA
Geriausio baro rinkimai „Best Pub“ juda link finišo tiesiosios – jau visai netrukus bus pradėtas skelbti geriausiųjų top’as. Praėjusią savaitę dalinomės geriausiomis agentų istorijomis, kurių per barų vertinimo pusmetį susikaupė tiek daug, kad teko nemažai pasukti galvą, kaip atrinkti pačias įdomiausias. Pristatome antrąją vertintojų nuotykių dalį, kuri privers šyptelėti ir susimąstyti visus, kurie iki šiol laikėsi įsitikinimo – „taip tikrai nebūna“.
"Best Pub" lankosi baruose
"Best Pub" lankosi baruose
© Asmeninins albumas

Ar prisimenate auksinę aptarnavimo taisyklę „klientas visada teisus“?! Pastaroji atsirado ir išpopuliarėjo prieš daug nei šimtą metų, mažmeninės prekybos magnato H. Selfridge, kurio prekybos tinklas gyvuoja iki šių dienų. Į šią elgesio normą ir sėkmės receptą ranka numojo vienas iš slapčiausių sostinės kokteilių barų – štai kas nutiko barmenams supainiojus gėrimo ingredientus: „Buvo užsakytas gėrimas iš meniu (gin and tonic su agurku), gavau paruoštą su laimu. Pasiteiravus, kodėl taip, barmenas pasipiktino – iš anksto reikėjo nurodyti konkrečiai, kad su agurku, ir kaip aš drįstu kvestionuoti jų gėrimus.“ Įdomu tai, kad ši vieta savo duris visam laikui uždarė dar nepasibaigus baro rinkimams.

Kalbant apie aptarnavimo tragedijas – ne vienam barui sunku šioje srityje. Štai viena Vilniaus vyninių taip pat susiduria su analogiškomis problemomis: „Tai vyninė, tačiau, kai paklausinėjome aptarnaujančios merginos – pastaroji visai nieko nežinojo apie vynus. Aptarnavimo nepatyrėme apskritai, indai ant stalo gulėjo dar mums išeinant. Karšto patiekalo nebaigėme valgyti – niekam nekilo jokių klausimų, kas ne taip, nė karto nebuvo pasiteirauta, ar norime dar vyno. Nepasiūlė kavos ar vandens. Desertai meniu buvo nurodyti, tačiau jų neturėjo. Trūkumų neatperka ir pati vyninės aplinka, staliukų erdvė naudojama kaip sandėliukas, mėtėsi apdulkėjęs printeris, neaiškūs daiktai, pakuotės su vandeniu, ir gaiviais gėrimais.“

Žinoma, daug buvo vietų, kuriose drąsiai galėjai uždėti riebią varnelę aptarnavimo klausimu: „Buvome labai alkani, garsiai paburbėjau, kad labai išalkusi – žmonių bare tikrai buvo daug. Matyt, barmenas mane išgirdo, nes prieš mane iš karto atsidūrė riešutų indelis, kuriais galėjome užkandžiauti belaukdami savo maisto. Vaikinas pajuokavo, kad neišalkčiau kaip vilkas, baras vaišina. Visi pasijuokėme, už baro personalas darbavosi it bitutės, buvo smagu stebėti ir laikas visai neprailgo.“

Pasitaiko atvejų, kai sėkmingam vakarui kartais koją pakiša tiesiog neorganizuotumas ir paprastas išsiblaškymas – šiai kompanijai teko susidurti būtent su tuo: „Maistas tikrai skanus, porcijos normalaus dydžio, bet aptarnavimas – tragedija. Viskas, nuo ilgo laukimo iki užsakymų supainiojimo. Užsakytą gėrimą gavau po pusvalandžio, tik priminus. Į sąskaitą jo neįrašė, bet nemanau, kad specialiai, turbūt tiesiog pamiršo. Visiškas išsiblaškymas – mūsų staliuką aptarnavo trys skirtingi padavėjai. Na, bet, nors susipažinome su visais darbuotojais vieno apsilankymo metu.“

O kaip elgtumėtės, jeigu jūsų užsakymas būtų interpretuotas pačio padavėjo ir gautumėte ne tai, ko norėjote, o „kažką panašaus“: „Gėrimų meniu nėra, kai paklausiau, ką gali pasiūlyti, negalėjo tiksliai atsakyti, rūšys yra tamsus, šviesus, ai ir dar kvietinis.“ Užsisakiau kvietinio, paaiškėjo, kad kvietinio neturėjo, bet įpylėm panašaus. Panašus buvo negeriamas.

Linksmiausią epizodą tikriausiai galėjo papasakoti kultūra ir dideliu gėrimų pasirinkimu pagarsėjusioje bei turistų itin mėgstamoje vietoje apsilankęs vertintojas: jeigu kada nors esate gavęs maisto užsakymą ir pavydžiai nužvelgęs kaimyno staliuką bei supratęs, kad prašovėte pasirinkdami – na, čia klientai gali paragauti patiekalų tiesiai nuo kito staliuko: „Už visą užsakymą mokėjau iš karto prie baro. Užkandžius pamiršo, priminiau po 50 min., kai pamačiau, kad pamiršo kito kliento picą. Bet iš tiesų nepamiršo, o sumaišė, nes ją atrado ant kito staliuko, nuo kurio tuoj pat patraukė. Mačiau, kad žmogus jau buvo paėmęs gabalėlį, bet tada likusi dalis nukeliavo ant staliuko, kuris buvo pamirštas. Stebint šiek tiek suskaudo, nes nesmagu buvo ne tik supainiotiems staliukams, bet ir visiems stebintiems. Mūsų staliuko atsiprašė ir papildomai pavaišino traškučiais. Personalas tikrai draugiškas, tačiau labai labai išsiblaškęs.”

Linksma?! Na dar linksmesnio aptarnavimo galima sulaukti dėl itin lietuviškos dvasios, interjero ir meniu žinomoje vietoje: „Barmenas buvo nei paslaugus, nei malonus. Paklausus apie padažus, nelabai žinojo, ką pasakyti. Paprašius pakeisti padažą į bet kokį, be kečupo – gavau vien tik kečupo. Sumaišė užkandžių užsakymą, vėliau niekaip nesureagavo: nei atsiprašė, nei kažką pasiūlė. Pradėjus klausinėti apie nealkoholinius variantus – susierzino, kad švaistomas jo laikas. Pagrindinis patiekalas buvo atneštas prieš užkandžius. Aptarnavimas: vienas prasčiausių, kiek yra tekę susidurti.“

O ciklą uždarysime istorija apie vietą, kurioje ne tik gali puikiai praleisti laiką, bet ir papildyti savo žinių arsenalą: „Visų pirma, čia buvo labai jauku – baras įrengtas stilingai išlaikant vieningą temą. Aptarnavimo standartai aukšti – vienodos aprangos, klientai pasitinkami su šypsena, meniu įteikiamas beveik iškilmingai, iš karto pripildomos stalo vandens taurės. Įdomiausia dalis čia apsilankius – užsakymas, nes jei esi drąsus klausti ir domėtis, apie gėrimus meniu sužinosi viską: nuo gamybos istorijos iki skonių ir ragavimo subtilybių. Mergina pasakojo viską labai noriai ir užsidegusi, pasiūlė padegustuoti, parodė, iš ko gaminami bare laikomi gėrimai. Buvo nepaprastai įdomu!”.

"Best Pub" lankosi baruose
"Best Pub" lankosi baruose
© Asmeninins albumas

Norite sužinoti, kur įvyko visos šios istorijos? „Best Pub“ 2018 finišuoja vasario 7 dieną, kai ceremonijoje bus apdovanoti geriausieji metų barai. Iki to laiko DELFI skaitytojai pirmieji sužinos, kaip atrodo geriausiųjų Lietuvos barų TOP 100 – kas savaitę bus atskleidžiama po segmentą ir paaiškės, kas nusipelnė geriausiojo 2018 metų baro titulo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Išrinktas geriausias baras Lietuvoje paskelbtas ir TOP10 (46)

Vasario 7-osios popietę Lietuvoje įvyko geriausių barų apdovanojimų „ Best Pub 2018“...

Paaiškėjo geriausių Lietuvos barų TOP 90 (48)

Per pastarąjį pusmetį Lietuvoje pirmą kartą buvo įgyvendintas projektas, skirtas barų kultūrai...

Slapti agentai atskleidė, kokiais kriterijais buvo vertinami barai Lietuvoje (7)

Daug diskusijų šiuo metu sulaukiantis projektas „ Best Pub 2018“ juda link pabaigos: projekto...

Slapti vertintojai aplankė daugiau nei 100 barų Lietuvoje ir pateikė išvadas (21)

Kol jūs jaukiai snaudėte ar leidote žiemiškus vakarus namuose įsitaisę su knyga ar prieš...

BP agentai apžvelgė, kas vyksta nuo įtartinų užeigų iki slapčiausių sostinės kokteilių barų (6)

Geriausio baro rinkimai „Best Pub“ juda link finišo tiesiosios – jau visai netrukus bus...

Top naujienos

Į Nausėdų Valdovų rūmuose Macronui ir jo žmonai surengtą iškilmingą vakarienę skubėjo ne tik pasipuošę svečiai, bet ir greitoji atnaujinta 22:05 (363)

Pirmadienį į Lietuvą oficialaus vizito atvyko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas . Kartu...

Ekspertai apie rinkimus: partijos ne tik nebepasiūlo naujovių, bet ir nebegeba parašyti programų (152)

„Naudojant vyriausybės ir valstybės resursus yra bandoma išvažiuoti, kaip su partijos programa,...

Ekspertė įvertino Brigitte Macron ir Dianos Nausėdienės įvaizdžius: netikėtas sutapimas  paviešintos vakarinės aprangos nuotraukos (509)

Pirmadienio vakarą Vilniuje nusileido Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono lėktuvas, kartu su...

Siaubinga netektis: Radviliškio rajone iš virstančio automobilio iškrito ir žuvo 17-metė (127)

Pirmadienį, apie 12 val., Radviliškio r., kelyje Šeduva-Krekenava, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto...

Macronas norėjo paaiškinti Nausėdai, kodėl ėmėsi rusiškos iniciatyvos: norime turėti skaidrų, nenaivų dialogą su Rusija papildyta 21:18 val. (358)

Į Lietuvą atvykęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas teigė norėjęs paaiškinti, kodėl...

Nebe vasara, bet šilumos dar sulauksime

Antradienį Lietuvoje vyraus puikūs orai , nes juos vis dar lems aukštesnio slėgio laukas. Lietaus...

Naujas Rusijos ir NATO šalies mūšio laukas: tai jau nebėra tik dar vienas įšaldytas konfliktas (352)

Pavieniai apsišaudymai, tada – rimtesni susirėmimai, mobilizacija, kalbos apie karą, o vėliau...

Epidemiologas perspėja: pagal šiuos požymius, Lietuva antrai bangai pasiruošusi blogai (134)

Nerimstant pranešimams apie naujus COVID-19 atvejus, kas visų pirma bado akis, tai Sveikatos...

Kęstutis Grubliauskas | D+ nariams

Ir aš tarnavau. Kaip merginos sakydavo: vyras be kariuomenės, tai ne vyras (4)

Pamačius rašinius apie Tarybinę armiją , tuoj užplūdo prisiminimai. Praėjus daugeliui metų,...

5 mitai apie G tašką, kuriuos turite tuojau pat išmesti iš galvos (21)

Vis dar mitais apipintas paslaptingas G taškas kelia diskusijų ne tik tarp vyrų, bet ir tarp...

|Maža didelių žinių kaina