Klipas skirtas plačiai Lietuvos ir užsienio auditorijai – esamiems ir potencialiems studentams, akademinei bendruomenei, verslui, sprendimų priėmėjams. Vienas svarbiausių universiteto strateginių tikslų – tarptautiškumas, todėl klipas yra anglų kalba, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vaizdo klipo idėją kartu su KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamentu išgrynino ir įgyvendino tris kartus iš eilės išrinkta geriausia Baltijos šalyse kūrybos agentūra „Milk“.

„Technologijos universitetas nėra anoniminė, „pilkų“ inžinierių bendruomenė, įdomi tik pati sau, kaip kartais stereotipiškai manoma. Universitete dėsto, tiria, kuria, studijuoja ryškios asmenybės, turinčios įdomius darbinius ir asmeninius gyvenimus, čia jungiasi kietosios ir minkštosios kompetencijos.

Todėl ir nusprendėme įvaizdiniame klipe KTU perteikti ne per „sausus“ skaičius, kaip daro dauguma aukštųjų mokyklų – kiek yra studentų, fakultetų, mokslo institutų, studijų programų, o sukeldami žiūrovui emociją – siunčiame žinutę, kad Universitetas yra ta vieta, kur gimsta naujos žinios, technologijos, inovacijos, padedančios žmogui“, – sako KTU Rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Šarūnas Bulota.

Šarūnas Bulota

Jis priduria, kad taip tęsiama Universiteto skleidžiama žinutė: „Už kiekvienos technologijos – žmogus“.

„Tai nėra tipinis įvaizdinis klipas. Jame nerodoma tai, ko tikėtumeisi iš universiteto. Siužete iki pat pabaigos net nekalbama apie KTU, nes nėra prasmės konkuruoti su kitais universitetais savo salėmis, auditorijų modernumu ir kita. Sąmoningai didžiąją laiko dalį kalbama tik apie žmogaus netobulumą, neapdairumą ir silpnybes.

Klipo pabaigoje parodoma, kaip vieną iš situacijų gali išspręsti technologijos, taip leidžiant žiūrovui pačiam padaryti išvadą, kaip jos yra reikalingos žmonėms. Savo kategorijoje KTU konkuruoja šviežiu ir aktualiu požiūriu. Šis klipas pristato KTU kaip universitetą, kuriame technologijos studijuojamos iš žmogiškosios pusės“, – pasakoja „Milk“ kūrybos vadovas ir partneris Rimantas Stanevičius.

Nors pavadinimas parodomas tik klipo pabaigoje, klipe KTU netrūksta – daug scenų nufilmuotos universiteto erdvėse.

Visa faktinė informacija – skaičiai, statistika, įdomūs faktai – pateikta specialiai vaizdo klipui sukurtoje internetinėje svetainėje www.enterktu.com. Joje pateikiama informacija atsižvelgiant į skirtingas auditorijas – verslą, akademinę bendruomenę, esamus bei būsimus studentus.

Naujasis KTU įvaizdinis vaizdo klipas viešinimas naujienų portaluose, socialiniuose tinkluose, kino teatruose „Forum Cinemas“.