Portalas „Telegraph“ spalio pradžioje aprašė istoriją, kad kai kurie graikai pasipiktino pamatę, kad nuotraukose ant „Lidl“ maisto produktų nuo jiems gerai pažįstamų bažnyčių buvo ištrinti kryžiai. Vartotojai feisbuke piktinosi, kad taip yra klastojama istorija, be to, jie pasijuto diskriminuojami.

„Lidl“ atstovai vienoje televizijos ir radijo laidoje prasitarė, kad taip buvo pasielgta siekiant neišskirti nė vienos religijos, kad pakuotės būtų priimtinos visų religijų atstovams. Tačiau kilus pasipiktinimui jie pabrėžė tikrai nesiekę nieko įžeisti ir pažadėjo atsižvelgti į visus atsiliepimus.

Tuo tarpu Lietuvos „Lidl“ skelbdama žinią apie naujos parduotuvės atidarymą Kaune taip pat ją iliustravo senamiesčio nuotrauka, kurioje nuo bažnyčių nutrinti kryžiai. „Lidl“ atstovė Valerija Lebedeva teigė, kad taip įvyko dėl nesusipratimo. „Jūsų nurodytą Kauno senamiesčio nuotrauką pernai įsigijome iš savo tuomečių reklamos partnerių kaip aukštos kokybės iliustraciją. Apgailestaujame neatkreipę dėmesio į tai, kad joje nėra kryžių – nebuvome išsakę pageidavimo šitaip pakoreguoti fotografiją, tad panašu, kad bus nutikęs apmaudus nesusipratimas. Manome, kad kryžiai galėjo būti netyčia pašalinti retušuojant nuotrauką vaizdo redagavimo programomis. Dėkojame Jums už pastebėjimą – nuotrauką iš savo svetainės pašalinome. Suprasdami religinių simbolių reikšmę, skubame užtikrinti, kad tai nebuvo padaryta tikslingai ir nuoširdžiai atsiprašome dėl šio nesusipratimo“, - komentavo ji.