Prieš savaitę ši socialinės žiniasklaidos milžinė patvirtino, kad pratęs draudimą kiek mažiau nei tris milijonus prenumeratorių turinčiam D. Trumpo kanalui, prisidėdama prie kitų socialinės žiniasklaidos platformų, uždraudusių eksprezidento paskyras po kruvinų sausio 6-osios riaušių JAV Kapitolijuje.

„Google“ priklausanti „YouTube“ sulaukė tam tikros kritikos dėl lėto atsako į smurtą Vašingtone ir dėl sąmokslo teorijų skleidimo šioje platformoje.

„Atsižvelgus į susirūpinimą galimu tolesniu smurtu, Donaldo Trumpo kanalas liks sustabdytas“, – leidiniui „Politico“ sakė „YouTube“ atstovas.

Atskirai kompanija pranešė, kad R. Giuliani paskyroje bus uždrausta naudotis programa „Partner“, sudarančia galimybes kūrėjams užsidirbti iš savo vaizdo klipų. Sprendimas priimtas R. Giuliani daug kartų pažeidus kompanijos politiką drausti klaidinančią informaciją apie JAV rinkimus.

76 metų R. Giuliani savo kanalu, turinčiu apie 600 tūkst. prenumeratorių, skelbė klipus pavadinimais „Bidenų nusikaltėlių šeimos papirkinėjimo schema“, „Amžiaus rinkimų vagystė“.

Draudimas užsidirbti iš klipų paskelbtas tokiu metu, kai buvusiam Niujorko merui gresia 1,3 mlrd. dolerių (1,07 mlrd. eurų) ieškinys, kurį kelia rinkimų technologijų firma „Dominion Voting Systems“. Ieškinys susijęs su R. Giuliani tvirtinimais socialinėje žiniasklaidoje, kad ši firma dalyvavo klastojant rinkimų rezultatus.

Kaip nurodė „YouTube“, R. Giuliani per 30 dienų galės apskųsti sprendimą, jei bus išspręstos jį išprovokavusios problemos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)