Programėlė „Wonderloop“ veikia kaip socialinis tinklas. Nuo kitų jau esančių rinkoje ji skiriasi tuo, kad čia viskas skirta tik video formatui, o prisijungti prie tinklo bent kol kas galima tik gavus pakvietimą iš bendruomenei jau priklausančio nario. H. Aase atvira: kol kas dar ne viskas veikia tobulai, nes tam reikia daugiau investicijų.

„Investuotojams tampi įdomus tada, kai sudomini pakankamai platų vartotojų ratą, o kad sukurtum jiems patrauklų produktą, reikia daugiau investicijų“, - juokiasi H. Aase, džiaugdamasi, kad atsirado susidomėjusių verslo angelų, kurie jai padėjo bent pradėti veikti.

Tačiau ar realu tikėtis, kad rinkoje, kurioje žaidžia tokie milžinai kaip „Facebook“, „Snapchat“ ar „LinkedIn“ atsiras vietos dar vienam socialiniam tinklui? H. Aase tiki, kad taip. Ir nors video formatą dabar taiko jau kone visi socialiniai tinklai, „Wonderloop“ pranašumas, jos nuomone, yra toks, kad technologijos čia nenusprendžia už žmones, kokie ryšiai tarp jų išsivystys.

„Pirmiausia, video formatas yra kur kas pranašesnis už nuotraukas, nes leidžia žmonėms geriau suprasti vieni kitus. Tu gali ne tik pamatyti, kaip žmogus atrodo, bet pajausti jo energiją, išgirsti, kaip jis kalba, pastebėti kūno kalbą. Taip galime labiausiai priartėti prie realybės. O tuomet, kai matome žmogų, galime apsispręsti, kodėl norime su juo susisiekti: galbūt norėtume su juo dirbti, gal nueiti į pasimatymą, o gal galime kažkaip vienas kitam padėti“, - aiškina ji.

H. Aase – aistringa Opros gerbėja. Ji pasakoja, kad būtent noras kaip nors susisiekti su šia žvaigžde ją ir paskatino sukurti „Wonderloop“ idėją. „Žiūrėdavau Opros laidas ir galvodavau, kaip norėčiau su ja bent virtualiai pabendrauti. Bet kodėl Opra turėtų norėti bendrauti su manimi, jai nepažįstama mergina iš Norvegijos? Tada ir pradėjau galvoti apie tai, kad net internete norime susisieti tik su tais žmonėmis, kuriuos jau pažįstame, ir taip užkertame kelią kitoms galimybėms: būsimas verslo ar gyvenimo partneris gali gyventi tiek gretimame name, tiek kitoje pasaulio pusėje, bet šių laikų technologijos jau leidžia mums rasti vieni kitus“, - įsitikinusi ji.

H. Aase tikisi, kad „Wonderloop“ paskatins žmones ir dažniau užsiimti labdara. „Aš tikiu, kad žmonės iš principo mėgsta daryti gerus darbus. Bet čia dar veikia mūsų ego: mums malonu matyti, kai dėl mūsų kažkas pasijuto laimingas. Taigi video čia irgi gali būti labai veiksmingas įrankis. Kai tiesiog aukojame labdarai, kartais nesame tikri, kur nueina mūsų pinigai, o savo akimis pamatydami žmonių emocijas, manau, vienas kitam padėti norėsime dažniau“, - sako ji.

H. Aase paklausus, iš ko ši platforma uždirbs ir ką ji gali pasiūlyti investuotojams, ji aiškina, kad ateityje platforma turės ir „Premium“ planą, panašiai kaip „LinkedIn“, tad su jiems reikalingais žymiais žmonėmis ar prekės ženklų atstovais norintys susisiekti socialinio tinklo nariai turės susimokėti už privilegijuotą narystę.

„Aš tikiu šia idėja. Ir jei „Wonderloop“ vartotojai sutiks nors vieną žmogų, kuris pakeis jų gyvenimą – reiškia, mes savo darbą būsime padarę“, - teigia H. Aase.