Bendrovė pranešė, kad „CNN+“ klientams bus grąžinti sumokėti prenumeratos mokesčiai.

Šį sprendimą naujoji vadovybė priėmė po to, kai buvusi CNN patronuojančioji bendrovė „WarnerMedia“ šį mėnesį susijungė su „Discovery“ ir suformavo „Warner Bros. Discovery“.

CNN skelbia, kad ankstesnės vadovybės vizija dėl „CNN+“ neatitinka „Warner Bros. Discovery“ generalinio direktoriaus Davido Zaslavo plano visus bendrovės prekės ženklus sujungti ir siūlyti kaip vieną transliacijos paslaugą. Planuojama, kad kai kurios „CNN+“ programos galiausiai gali būti transliuojamos per šią paslaugą, o kitos bus perkeltos į pagrindinį CNN televizijos tinklą.

„Sudėtingoje transliacijų rinkoje vartotojai nori paprastumo ir visapusiškos paslaugos, kuri suteikia geresnę patirtį ir didesnę vertę nei atskiri pasiūlymai, o bendrovei reikalingas tvaresnis verslo modelis, kuris ateityje skatintų investicijas į kokybišką žurnalistiką ir istorijų pasakojimą“, – teigė „Discovery“ srautinių transliacijų (ang. streaming) vadovas J. B. Perrette.

J. B. Perrette ir būsimasis CNN generalinis direktorius Chrisas Lichtas ketvirtadienio popietę per susitikimą pranešė darbuotojams apie šį sprendimą. Neslėpta, kad šimtai „CNN+“ darbuotojų gali netekti darbo.

C. Lichtas darbuotojams sakė, kad „tai buvo neįtikėtinai sėkmingas startas“, bet tiesiog nesuderinamas su naujai sujungtos bendrovės planais.

Per susirinkimą J. B. Perrette išreiškė nusivylimą ankstesne CNN vadovybe, kuriai iki vasario vadovavo Džefas Zukeris, ir „WarnerMedia“, kuriai iki balandžio pradžios vadovavo Džeisonas Kilaras.

Jis teigė, kad kai ko iš dabartinės situacijos buvo galima išvengti, tačiau ankstesnė vadovybė nusprendė tiesiog tęsti kovo mėn. planuotą „CNN+“ paleidimą, nepaisant artėjančio susijungimo.

Galiausiai transliacijos paslauga buvo pradėta teikti iki jo likus dviem savaitėms, o tai labai papiktino „Discovery“ vadovybę, kuri turėjo kitokią strategiją, bet negalėjo teisėtai bendrauti su CNN vadovais, kol sandoris nebuvo oficialus.

Vadovai „CNN+“ transliacijų paslaugą reklamavo kaip svarbiausią nuo tada, kai Tedas Turneris 1980 m. įkūrė CNN. Jie skyrė šimtus milijonų dolerių naujai transliavimo programėlei ir pritraukė talentingiausius kitų tinklų darbuotojus, įskaitant Kasie Hunt iš NBC ir Chrisą Wallace'ą iš „Fox News“.

„Bloomberg“ neseniai skelbė, kad vos per pirmąją savaitę „CNN+“ transliacijos paslaugos prenumeratorių skaičius viršijo 100 000 (plačiau skaitykite čia).