A. Katkevičius palaidotas Liepynės kapinėse.

Pastaruosius kelerius metus jis kovojo su onkologine liga, 2016 m. jam diagnozuotas vėžys.

A. Katkevičius buvo žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius, tinklaraštininkas, poliglotas, vienas pirmųjų ryšių su visuomene Lietuvoje specialistų.

1970–1981 m. mokėsi Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijoje, 1981–1986 m. studijavo Vilniaus universiteto Filologijos fakultete. 1990–1992 m. LR Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio patarėjas. 1992–1993 m. Danijos konsultacijų įmonės „Fyns erhvervsrad“ konsultantas, 1993–1995 m. Lietuvos ir Danijos bendros įmonės „Linea artis“ viceprezidentas. „Literatūros ir meno“ kritikos skyriaus žurnalistas, savaitraščio „Veidas“ vyr. redaktorius.

Kartu su buvusiais kolegomis žurnalistais iš leidinio „Veidas“ įsteigė ryšių su visuomene agentūrą UAB „DDB&Co. ir Katkevičius“. LR Prezidento rinkimų metu kūrė Rolando Pakso įvaizdį, vienas svarbiausių įvaizdžio patarėjų R. Pakso prezidentavimo metu, visuomeninis prezidento konsultantas informacijos valdymo klausimais, konsultavęs R. Paksą.

Užuojautą dėl A. Katkevičiaus netekties pareiškė valstybės vadovai, savo prisiminimais apie šią neeilinę asmenybę socialiniuose tinkluose dalinosi daugybė garsių žurnalistų, viešųjų ryšių specialistų ir kitų žinomų žmonių.