„Aš skeptiškas esu dėl šito konkretaus sprendimo“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė A. Veryga.

Anot jo, viena pagrindinių priežasčių, kodėl jis nepritartų tokiam reklamos draudimui – nes svarstoma plėsti paslaugų spektrą vaistinėse. Anot jo, su farmacininkais kalbamasi apie farmacinės rūpybos plėtrą, kai vaistininkai atliktų daugiau paslaugų.

„Mano supratimu, vaistinės veikla neturėtų būti tik kremai, lūpdažiai, šampūnai. Ten yra aukštos kvalifikacijos specialistai, kurie galėtų papildomai pasimokę sezoninėmis vakcinomis paskiepyti, gal kai kuriuos kraujo tyrimus atlikti. Tam reikėtų pranešti apie vaistines, apie jų veiklą. Manau, kad draudimas reklamuoti vaistines užkirstų kelią pranešimui apie tokias paslaugas“, – tikino A. Veryga.

Kita vertus, jis tikina suprantantis parlamentarų argumentus, kodėl norima uždrausti reklamą.

„Aš suprantu argumentus, kuriais vadovaujantis Seimo nariai pateikė tokį siūlymą. Tie argumentai yra saugoti mažąsias vaistines, kurios ne tinklinės, negali reklamai skirti tokių didelių lėšų kaip didieji tinklai. Tai man ta logika suprantama“, – sakė jis.

„Valstiečiams“ atstovaujantys Seimo nariai Stasys Tumėnas ir Arūnas Gumuliauskas pateikė Farmacijos įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo siūlo uždrausti pirkti vaistinius preparatus asmenims iki 18 metų ir uždrausti vaistinių reklamą per žiniasklaidos priemones.