„Besitęsiantis karas Ukrainoje kelia įvairius iššūkius su investicijų, turizmo, eksporto skatinimo, talentų pritraukimo srityje dirbančioms Lietuvos nacionalinėms agentūroms. Lietuva yra stabili, energetiškai nepriklausoma, aukšto kibernetinio saugumo valstybė, kuri yra ir Vakarų gynybinio aljanso NATO narė. Kalbėdami apie mūsų šalį, kiekvienas galime prisidėti prie žinios apie tikrąją situaciją Lietuvoje skleidimo pasaulyje“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Praėjusią savaitę palaikymą Ukrainos nepriklausomybei didžiausioje pasaulio mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ (MWC) Barselonoje aktyviai rodė ir dešimt Lietuvos informacinių technologinių bendrovių. Parodoje Lietuvos verslo atstovai užsieniečiams nuolat turėjo akcentuoti ir tai, kad Lietuva saugi šalis gyventi, plėtoti verslą ir keliauti. Verslumo ir eksporto plėtros agentūros „Versli Lietuva“ stende susibūrusios įmonės sulaukė užsienio kompanijų dėmesio. Anot „TeleSofto“ direktoriaus Algirdo Stonio, užsienio partneriai išreiškė paramą Lietuvai, o lietuviai stendo svečius skatino išlaikyti tvirtą poziciją ir toliau telkti paramą Ukrainai.

„Dabar svarbu pasauliui perduoti vieningą žinutę, kad Lietuvoje saugu. Kiekvienas mūsų žingsnis, ginant savo vertybes, yra svarbus, nes taip kuriame aplinką, kurioje gerai jaučiasi ne tik mūsų darbuotojai, piliečiai, bet ir verslo partneriai“, – sako „TeleSofto“ direktorius A. Stonys.

„Anglų kalba elektroninio pašto autoatsakiklio įrašas praneš, kad Lietuva kovo 11 d. nedirba, nes švenčia Laisvę. Automatinio atsakiklio žinutėje taip pat solidarizuojamasi su Ukraina, kovojančia už savo nepriklausomybės ir laisvės išlaikymą bei pabrėžiama, kad nepaisant Ukrainoje vykstančio karo, Lietuvoje saugu gyventi, investuoti ir keliauti“, – sako Jolita Mažeikienė, „Verslios Lietuvos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė.

Prie žinios apie Kovo 11 d. šventę ir solidarumą su Ukrainą galime prisidėti paprastai – kovo 10 d. vakare reikia paruoštą autoatsakiklio tekstą įsikelti į savo el. pašto automatinio autoatsakiklio (Out of Office) nustatymus ir nustatyti siuntimo laikotarpį visam ilgajam šventiniam savaitgaliui.

Iniciatyvą palaiko LR Vyriausybės kanceliarija, prie iniciatyvos jungiasi šalies institucijos, asocijuotos verslo struktūros, nacionalinės plėtros agentūros VšĮ „Versli Lietuva“, „Keliauk Lietuvoje“, „Investuok Lietuvoje“ ir kiti.

El. pašto autoatsakiklio žinutė pasauliui:

Dear Sir/Madam,

Thank you for your letter. I am out of the office to celebrate the freedom of Lithuania. On 11 March 1990, Lithuania regained its independence, and for the last 32 years, this date has been one of our most cherished holidays. This year, 11 March has even a greater meaning for all of us. United by a call to solidarity, we support Ukraine‘s fight for democracy and independence. Although the war in Ukraine has touched each and every one of us, I want to let you know that Lithuania continues to be a safe place to live, invest and travel.

I will get in touch with you as soon as I am back to the office.

Yours faithfully,