Kiekvienais metais „Amazon“ organizuoja didįjį metų išpardavimą, kuriame vartotojai naudojasi proga pigiau įsigyti norimas prekes, o reklamos užsakovai gauna geriausią progą patikrinti, kiek iš tiesų efektyvios jų reklamos. Kaip rašo portalas „Digiday“, Jungtinėje Karalystėje tą dieną prisijungimai prie „Amazon“ išauga apie 130 proc.

Žinodami apie šios dienos populiarumą, reklamos užsakovai kasmet varžosi, kieno reklama bus rodoma populiariausiose pozicijose, ir sutinka už ją mokėti kur kas aukštesnę nei įprastai kainą. Skaičiuojama, kad už aukštą poziciją paieškos sistemose reklamos užsakovai šią dieną moka maždaug tris kartus brangiau nei įprastai. Kita vertus, tądien „Amazon“ apsilankę interneto vartotojai iš tiesų kažką įsigyja, o ne tik naršo, aštuonis kartus dažniau nei įprastai, taigi, reklamos užsakovai puikiai supranta, kad tokios investicijos atsiperka.

Tačiau šiais metais „Amazon“ turės teisintis tiek reklamos užsakovams, tiek pirkėjams: dažnam jų dėl techninių nesklandumų taip ir nepavyko apsilankyti puslapyje. Surinkus „Amazon“ adresą, ekrane pasirodydavo tik pranešimas apie klaidą, prašymas pamėginti prisijungti vėliau, o atnaujinant puslapį keisdavosi tik kartu su žinute rodomo šuns nuotrauka.

Pasirodo, visi šie šunys priklauso „Amazon“ darbuotojams. Kompanija, skelbianti, kad ji yra visada draugiška šunims ir leidžianti darbuotojams nors ir kasdien vestis savo augintinius į darbą, yra sukaupusi didžiulę šunų nuotraukų kolekciją. „Business Insider“ rašo, kad „Amazon“ kartu su šeimininkais į darbą keliauja apie 6 tūkst. šunų.

Šunų nuotraukas atsiprašydama dėl klaidų „Amazon“ naudoja jau seniai: pirmą kartą ji tai padarė dar 2006 m. Kompanijos atstovai mėgsta pasakoti su tuo susijusią istoriją, esą meilė šunims prasidėjo nuo to, kai kompanijos veiklos pradžioje čia dirbanti pora atsivesdavo valų korgio veislės šunį Rufusą ir su jo letena paspausdavo pirmuosius e-parduotuvės paleidimo puslapius.

Ar ši istorija tikra, patikrinti vargiai įmanoma, tačiau kompanijai pavyko nukreipti bent dalies žmonių dėmesį nuo jų naršymo patirtį gadinančių techninių klaidų. Juk žiūrėti šunų nuotraukas vis tiek įdomiau nei nuolat matyti pasikartojantį užrašą „404“...