Su „Delfi TV“ laida „Delfi diena“ antradienio popietę leidę žiūrovai buvo smagiai nustebinti, kai tiesioginiame eteryje netikėtai pasirodė linksmai šokantis mobiliuoju telefonu persirengęs aktorius. Šis žaismingas personažas – ne pokštininkas, o šių metų „Delfi“ inicijuojamos socialinės akcijos „NežVAIRUOK!“ simbolis.

Trečius metus organizuojamas projektas šiemet ir vėl primena, kad žvairuoti į mobiliųjų ekranus vairuojant – nesaugu. Iniciatyvos sumanytojai pasakoja, kad šįkart „NežVAIRUOK!“ siekia pabrėžti, jog telefonas daugeliui iš mūsų yra tarsi geriausias draugas, kurį retai paleidžiame iš rankų. Tačiau dažnai išmanieji įrenginiai dėmesio reikalauja ne laiku – pavyzdžiui, kai vairuojame.

Todėl tiesioginėje „Delfi dienos“ transliacijoje apsilankęs mobilusis telefonas parodė, kaip paprastai jo ekrane mirgančios programėlės ir žinutės gali išblaškyti mūsų dėmesį bei susikaupimą. Kaip pastebėjo prisijungti prie akcijos žiūrovus kvietusi „Delfi dienos“ vedėja Greta Klimkaitė – telefonas gali trukdyti ne tik vairuoti, bet ir vesti tiesioginę laidą.

Svarbią akcijos „NežVAIRUOK!“ žinutę į „Delfi TV“ studiją atnešęs nuotaikingas ir ryškus personažas priminė, kad gautas elektroninis laiškas, praleistas skambutis, neperskaityta naujienų portalo žinia ar neišsiųsta nuotrauka – niekur nepradings ir gali palaukti. Juk kelyje svarbiausia rūpintis mūsų ir aplinkinių saugumu.

Tyrimai rodo, kad daugybė eismo nelaimių kasdien visame pasaulyje įvyksta dėl išmaniųjų įrenginių naudojimo prie vairo. Vairuojant ir naršant telefone tikimybė patekti į eismo įvykį padidėja net aštuonis kartus. Pašaline veikla užsiimantis vairuotojas į netikėtą situaciją kelyje reaguoja lėčiau, o čia svarbi kiekviena sekundė.

Todėl „NežVAIRUOK!“ sumanytojai tikisi, kad pozityvią žinią skleidžiantis projekto simbolis ne tik atkreips žiūrovų dėmesį, bet ir paskatins susimąstyti apie šią vis dar aktualią problemą. Šiemet „Delfi“ užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad daugiau nei pusė apklaustųjų vairuodami į rankas ir toliau nevengia paimti telefono, o dauguma jų išmanųjį įrenginį naudoja skambučiams.

Socialinė iniciatyva „NežVAIRUOK!“ vyks iki pat vasaros pabaigos. Pradėkite nuo savęs jau šiandien ir pakvieskite prisijungti kitus. Daugiau informacijos apie socialinę akciją „NežVAIRUOK!“ rasite interneto svetainėje www.nezvairuok.lt. Tuo tarpu išvysti projekto simbolio apsilankymą „Delfi dienos“ studijoje galite ČIA.