Praėjusio penktadienio vakarą rodyta laida „Iš esmės“, kurią vedė žurnalistė Daiva Žeimytė-Bilienė, prie ekranų pritraukė rekordiškai didelę auditoriją. Laida buvo transliuojama per televizijos kanalą „Delfi TV“, interneto portale „Delfi“, taip pat „Delfi“ kanale „Youtube“ ir socialiniame tinkle „Facebook“ – tiek „Delfi“, tiek V. Uspaskicho paskyrose. Per „Delfi TV“ televizijos kanalą ją žiūrėjo daugiau nei 166 tūkst. žiūrovų, portale – daugiau nei 33 tūkst., „Youtube“ – 38 tūkst., „Delfi FB“ – 13 tūkst. žiūrovų.

Be to, žiūrovai ne tik žiūrėjo šią akistatą, bet ir patys įsitraukė aktyviai užduodami klausimus per programėlę „Slido“ – tokią galimybę auditorijai pasiūlę laidos kūrėjai per dvi valandas vykusią pokalbio transliaciją sulaukė net kelių šimtų klausimų.

Po laidos, remiantis šiuo pokalbiu, naujienų portale „Delfi“ buvo paskelbti du straipsniai: „Uspaskichas atrėžė Malinauskui: aš nekaltas, kad tu nesugebi uždirbti“ ir „Uspaskicho atkirtis Malinauskui: išgirdęs šūsnį nemalonių klausimų ištraukė iki šiol negirdėtus argumentus“, iš kurių pirmąjį perskaitė daugiau nei 50 tūkst., antrąjį – daugiau nei 32 tūkst. skaitytojų.

„Žinojome, kad šis pokalbis sulauks didelio susidomėjimo, bet pamatę, kokio, tiesą sakant, ir patys nustebome. Tai mums parodė, kad einame tinkama kryptimi ir būtinai pasiūlysime žiūrovams ir daugiau aštrių, išskirtinių diskusijų. Mums taip pat labai svarbu didinti visuomenės įsitraukimą, tad ir kitose laidose žiūrovams leisime būti ne tik pasyviais stebėtojais, bet ir patiems išsakyti savo nuomonę ir užduoti rūpimus klausimus“, – sako „Delfi“ video vadovas Arturas Paknys.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.