LRT taryba yra aukščiausias kolegialus organas, vykdantis LRT valdymo ir priežiūros funkcijas ir atstovaujantis visuomenės interesams. LRT Taryba renka generalinį direktorių ir prižiūri, kaip vykdoma misija. LRT taryba sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros asmenybių.

LRT tarybą sudaro keturi Respublikos Prezidento paskirti asmenys; keturi Seimo paskirti asmenys (du skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų); keturis narius (po vieną) skiria šios organizacijos: Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

T. Balžeką į LRT Tarybą buvo delegavusi tuo metu pareigas ėjusi LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kas jį pakeis, kol kas nežinoma.

Kaip sakė LR Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis, šiuo metu vyksta pokalbiai su galimais kandidatais, o jiems pasibaigus naujas LRT narys bus paskirtas artimiausiu metu.

LRT įstatymas numato, kad LRT tarybos nariais negali būti radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, informacinės visuomenės informavimo priemonių (juridinių asmenų) valdytojai, tad naujos žiniasklaidos grupės „15min Group“ vadovų tapsiantis T. Balžekas turėjo sustabdyti savo narystę.

Rugpjūčio 23 d. Konkurencijos taryba paskelbė, kad Tomo Balžeko vadovaujama medijų ir skaitmeninė verslo grupė „Media bitės“ ir Estijos bendrovei „Postimees Grupp“ priklausančios naujienų portalą „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės galės būti valdomos bendrai.

Taip pat leista netiesiogiai įgyti įmonių „LT Media Group“, „Baltijos fotografijos linija“ ir „Medipresa“ bendrąją kontrolę.

Anksčiau skelbta, kad įgyvendinus sandorį T. Balžekas, netiesiogiai per planuojamą įsteigti „Media bites“ kontroliuojančią bendrovę, ir „Postimees Grupp“ netiesiogiai įgytų bendrą „15min“ kontrolę, taip pat netiesiogiai valdytų „Media bites“ ir jos antrines įmones, BNS bei „15min“ antrinę įmonę „LT Media Group“.

Užbaigus sandorį Tomas Balžekas netiesiogiai turės 40 proc., o „Postimees Grupp“ 60 proc. „15min“ akcinio kapitalo. „15min“ valdys visas BNS ir „Media bičių“ akcijas, kartu su „Media bičių“ antrinėmis įmonėmis „Baltijos fotografijos linija“ ir „Medipresa“, taip pat „LT Media Group“.

Nauja įmonių grupė Lietuvoje ketina veikti „15min Group“ vardu, o jos netiesioginiai akcininkai bus ne tik T. Balžekas, dabar valdantis 56,66 proc. „Media bičių“ akcijų, bet ir pastarosios bendrovės mažieji akcininkai Martynas Basokas (26,67 proc.), Gabrielė Burbienė (10 proc.), Tomas Bindokas (6,67 proc.).

Į susijungimą nepatenka ir toliau tik „Media bičių“ grupės dalimi lieka „ŽMONĖS Cinema“, valdanti to paties pavadinimą namų kino platformą, „Pasaka“, valdanti du to paties pavadinimo kino teatrus Vilniuje, „Mano daktaras“, valdanti rezervacijų sistemas manodaktaras.lt ir uodega.lt bei puslapius pincetas.lt ir sveikas.lt, ir kitos smulkesnės veiklos. Likusieji „Postimees Grupp“ verslai, veikiantys Latvijoje ir Estijoje, toliau 100 proc. priklausys Estijos „MM grupp“, kurio pagrindinis akcininkas – Margusas Linnamae.