Lapkričio pradžioje Vilniuje, Šeškinės mikrorajone prisnigo. Bet tikram sniegui oras buvo dar per šiltas – vieną gyvenamųjų namų kvartalą padengė dirbtinis sniegas, kurio reikėjo filmuojant „Telia“ kalėdinę reklamą.

Ji pasakoja apie du senus bambeklius, Feliksą ir Oskarą, kurie iš pirmo žvilgsnio nuolat pykstasi ir nesutaria, vienas kitam priekaištauja, tačiau iš tiesų jų bendravimas yra tapęs tik jiems patiems suprantamu kandžiu žaidimu, o gilumoje slypi šilti jausmai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pastaraisiais metais ypač jaučiama įtampa ir susipriešinimas visuomenėje, įvairiausiais klausimais. Savo reklaminiu klipu siekiame priminti – juk, nepaisant to, kokie skirtingi bebūtume, giliai viduje suprantame, kad rūpime vieni kitiems. Todėl per šias Kalėdas linkime to stipraus ir ilgalaikio tarpusavio ryšio“, – sako „Telia“ rinkodaros vadovė Vaida Jurkonienė.

„Reklamoje skambančios dainos žodžiai ir iškalbingi herojai atspindi idėjos dvasią. Suprantame, kad visų palaikančių skirtingas puses nesutaikysime, bet nuoširdus dėmesys ir bendravimas yra mus vienijanti jėga. Kalbėti apie tai aktualu ir švenčių, ir eteryje matomų įvairių įvykių fone – komentuojančių juos netrūksta, o štai mylinčių ir empatiškų, rodos, galėtų būti daugiau. Prasmingą ir ypač šiuo metu tinkamą idėją kartu su profesionalia Lietuvos bei užsienio komanda pavyko įvilkti į tokį rūbą – dvelkiantį šiluma, susitaikymu ir gera energija, kurios, pripažinkime, visi esame pasiilgę“, – pasakoja reklamos autorių, kūrybinės agentūros „Milk“ kūrybos vadovas Rimantas Stanevičius.

Klipą režisavo pasaulyje pripažintas vokiečių režisierius Axelis Laubscheris, savo kolekcijoje turintis daugybę tarptautinių apdovanojimų, tarp jų – ir tris Kanų liūtus. Filmavimu rūpinosi operatorius Fredrikas Bäckaras, sukaupęs didelę patirtį ne tik reklamų filmavime, bet ir prisidėjęs prie tokių filmų, kaip „Mergina su drakono tatuiruote“, „Pagrobti poną Heinekeną“ ir kitų. Reklaminio klipo gamyba rūpinosi „Some Films“.

Kokios Kalėdos be Kalėdų senelio? Pasikalbėti su juo nori visi vaikai, ir visai nesvarbu, gyvai ar virtualiai – tai viena smagiausių kalėdinių tradicijų ir pramogų, vaikams suteikiančių nepamirštamų emocijų. Todėl nuo šiandien „Telia“ kviečia visus tėvelius registruoti savo atžalas nemokamam pokalbiui su Kalėdų seneliu adresu Telia.lt/kaledos, o atėjus vaizdo skambučio laikui – stebėti, kaip nušvinta jų šypsenos ekrane išvydus barzdotąjį Kalėdų simbolį. Šios idėjos įgyvendinimu rūpinasi marketingo agentūra „Partizanas“.