Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) rugsėjo 2 dieną atmetė „Philip Morris Baltic“ skundą – įmonė prašė panaikinti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD) 2020-ųjų sausio nutarimą, kuriuo bendrovei pritaikytos sankcijas už Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pažeidimus, pranešė teismas.

NTAKD teigimu, „Philip Morris Baltic“, kuri Lietuvoje platina kaitinamojo tabako produktus „Heets“ ir tik su jais naudojamus įvairių modelių prietaisus „Iqos“, juos įsigijusiems ir svetainėje www.iqos.lt užsiregistravusiems žmonėms siuntė informaciją apie žaidimą, todėl pažeidė įstatymą.

„Philip Morris Baltic“ tvirtino, kad „Iqos“ nėra nei tabako gaminys, nei elektroninė cigaretė ar jos pildyklė, nei žolinis gaminys, todėl draudimai jam nėra taikomi, o visa apie prietaisą pateikiama informacija negali būti laikoma paslėpta reklama.

VAAT pažymėjo, kad Lietuvoje yra draudžiama bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją apie tabako gaminius, jei ji skatina juos įsigyti ir vartoti. Ano teismo, „Philip Morris Baltic“ informaciją apie „Iqos“ platino ir muzikiniuose festivaliuose, kuri lankosi nepilnamečiai.

Sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Lietuvos teismai atmeta „Philip Morris Baltic“ skundus dėl NTAK skirtų sankcijų už paslėptą kaitinamojo tabako gaminių reklamą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją