Šiemet „Fifty Founders battle“ varžybos rengiamos bendradarbiaujat su „Silicon Vikings Startup World Cup“ – globaliu jaunų įmonių konkursu, skirtu skatinti inovacijas ir įmonių veiklos galimybes startuolių ekosistemoje visame pasaulyje. Šalia pagrindinio 10 000 eurų prizo „Silicon Vikings“ išrinks vieną varžybose pristatytą įmonę, kuri 2019 m. gegužės 17 d. dalyvaus „Silicon Vikings Startup World Cup“ finale San Franciske, JAV, rašoma pranešime žiniasklaidai.

50 pusfinalininkų bus padalyti į penkias vertikales pagal jų atstovaujamą veiklos sritį – fintech, deep-tech, programinė įranga kaip paslauga (Saas), aparatūros ir daiktų internetas (IoT) ir socialinės krypties jaunos įmonės (impact). Pirmąją konferencijos dieną, vasario 21-ąją, 50 jaunų įmonių atstovams bus skirtos 3 minutės konkrečioje vertikalėje pristatyti savo idėją oficialiai žiuri, kuri išrinks penkis finalininkus, antrąją „TechChill“ konferencijos dieną lipsiančius į pagrindinę sceną ir kovosiančius dėl pagrindinio prizo. Startuolių atstovai turės galimybę pristatyti savo idėjas ne tik žiuri, bet ir tarptautinių rizikos kapitalo įmonių atstovams, verslo angelams, medijai ir 2 000 žiūrovų.

Ankstesnių „Fifty Founders battle“ varžybų nugalėtojai yra tokie Pabaltijo startuoliai kaip „Infogr.am“, „TrackDuck“, „Edurio“, „Nordigen“ ir „Sprayprinter“. Praėjusiais metais pagrindinį 10 000 eurų prizą laimėjo jauną įmonė „Anatomy Next“, kurianti žmogaus kūno simuliatorius gydytojams praktikuotis.

„Nuo paraiškos proceso iki idėjos prezentacijai „Fifty Founders battle“ varžybos atliko labai svarbų vaidmenį gryninant produkto vertę, siekiant pritraukti investicijų. Pergalė varžybose ne tik padidino mūsų biudžetą 10 000 eurų, bet ir padėjo vystyti verslą ir suteikė didelį viešumą medijoje jau nuo minutės, kai buvo paskelbti 50 finalininkų“, – patirtimi dalijasi „Anatomy Next“ įkūrėjas ir vykdomasis direktorius Sandis Kondrats.

„TechChill atrodė tinkamas pasirinkimas organizuoti varžybas, nes jie taip pat kaip mes entuziastingai veikia startuolių srityje ir yra suinteresuoti pasiekti Pabaltijo jaunų įmonių atpažįstamumą pasauliniu mastu. Pabaltijo šalyse kuriama tiek daug inovacijų, todėl Startup World Cup padės šį regioną pakelti į naują lygį, užmegzti kontaktų visame pasaulyje“, – teigia „Silicon Vikings“ vykdomoji direktorė Charlotte Danielsson.

Jaunos įmonės raginamos teikti paraiškas iki gruodžio 14 d. Sąlygos ir registracija čia.

„TechChill“ tapo vienu svarbiausių technologijų, startuolių ir įmonių veiklos įkvėpimo šaltinių Pabaltijo šalyse. Dvi dienas, 2019 m. vasario 21-ąją ir 22-ąją, Rygoje, konferencija sukvies daugiau kaip 2 000 tarptautinių svečių ir pasaulyje žinomų oratorių, tokių kaip Joshua Slayton, Cassie Kozyrkov, Chris Brown, David Ryan Polgar, Oscar Kneppers ir daug kitų. „TechChill“ programoje numatoma diskusijų apie ateitį ir jos tendencijas, technologijų bendruomenės dabartinę veiklą ir tolesnį augimą, investuotojų ir mentorių vaidmens steigiant jaunas įmones apžvalga, technologijų ekosistemos skirtumų ir augimo analizė, taip pat bus diskutuojama apie didžiausius iššūkius startuolių pradžioje – vystymasis, pardavimai, darbuotojų samdymas, plėtra.

Konferencijoje dalyvaus ir įvairių rizikos kapitalo įmonių, verslo angelų, investuotojų. Praėjusiais metais dalyvavo tokios organizacijos kaip „Index Ventures“, „Cavalry Ventures“, „InReach Ventures“, „Vertical VC“, „500 Starts“, „Y Combinator“, „Hoxton Ventures“, „Techstars“, „StartupBootcamp IOT“, „Startup Wise Guys“, „Hardware Club“, „Karma Ventures“, „Change Ventures“, ERAB, „LauncHub“, „NordicBan“ , „Open Ocean“, „Superhero Capital“ ir kiti.