„Amber Prize“ yra kasmetinis renginių rinkos profesionalams Šiaurės ir Baltijos šalyse skirtas renginys, kurio metu agentūros iš Vokietijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos pristato geriausius savo metų projektus ir varžosi dėl apdovanojimų įvairiose renginių kategorijose. Forumo metu taip pat vyksta ekspertų diskusijos, kurių metu apžvelgiamos svarbiausios renginių rinkos tendencijos.

Šių metų „Amber Prize“ forumo metu gruodžio 6 d. agentūroms buvo įteikti apdovanojimai 11-oje kategorijų, tokių kaip „Geriausias vidinis korporatyvinis renginys“, „Geriausias edukacinis renginys“, „Geriausias socialinis projektas“, „Geriausia kūrybinė instaliacija“, „Geriausia prekės ženklo aktyvacija“ ir kt., bei du konkurso komisijos favoritams skirti apdovanojimai – specialusis žiuri prizas ir „Grand Prix“.

Renginių paslaugų grupės „ReKūrai“, vadovaujamos profesionalaus režisieriaus Aurimo Kamantausko, organizuotas renginys „Wishday“ (liet. „Noradienis“) buvo atrinktas tarp penkių finalininkų „Geriausio vidinio korporatyvinio renginio“ kategorijoje. Kategorijos laimėtojais pripažinti renginio šeimininkai – Estijos renginių agentūros „Milestone Events“ projektas „Funfair of Dreams“. Vis dėlto įspūdingas Lietuvos atstovų organizuotas renginys, skirtas IT bendrovės „Baltic Amadeus“ 34-ojo gimtadienio šventei, neliko nepastebėtas konkurso komisijos, kurią sudarė Šiaurės ir Baltijos šalių renginių rinkos ekspertai – komisija agentūrai „ReKūrai“ apdovanojimų kulminacijos metu skyrė specialųjį konkurso žiuri apdovanojimą.

„Specialusis žiuri apdovanojimas ypač būdingas kino apdovanojimuose, o jų atsiradimą istoriškai lėmė situacijos, kuomet komisija neturi vienbalsio sprendimo, kas yra geriausias, o statulėlė yra tik viena. Esu surengęs daugybę festivalio „Kino pavasaris“ ar kitų renginių metų geriausiųjų apdovanojimų, tačiau debiutuoti nominanto vaidmenyje man pačiam buvo nauja patirtis – labai jaudinanti ir džiuginanti, bet kartu užgulanti pečius dar didesne atsakomybės už visą komandą našta.

Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad buvo apdovanotas mūsų agentūros kūrybiškumas. Tarptautinė žiuri negailėjo pagyrimų mūsų projektui ir domėjosi, koks yra mano išsilavinimas. Pasakius, kad esu dramos teatro ir renginių režisierius, sulaukiau atsakymo, kad tame veikiausiai ir slypi šio projekto kūrybiškumo ir renginio dramaturgijos paslaptis. Iš tiesų šis apdovanojimas yra simbolis to, už ką mus klientai vertina labiausiai – tai yra idėjos originalumas ir gebėjimas ją ne tik aprašyti, bet įgyvendinti viršijant turėtus lūkesčius“, – teigia renginių paslaugų grupės „ReKūrai“ vadovas A. Kamantauskas.

Aurimas Kamantauskas

„Amber Prize“ komisijos simpatijas pelnęs agentūros „ReKūrai“ renginys „Wishday“ perteikė stiprią emociją, kai po ilgų karantinų keli šimtai IT bendrovės „Baltic Amadeus“ darbuotojų susibūrė į pirmą gyvą susibūrimą po ilgos pertraukos, kurio metu buvo paminėtas įmonės gimtadienis. Renginys taip pat išsiskyrė įdomiais kūrybiniais sprendimais: išskirtinė kūgio formos scena specialiai renginiui buvo atsivežta iš Danijos, o pagrindiniam renginio akcentui buvo pasitelkta trijų profesionalių menininkų – Sauliaus Petreikio, Petro Lisausko ir Tado Černiausko – unikali sinergija. Kaip sako A. Kamantauskas, šių menininkų specialiai renginiui sukurta muzika, choreografija ir meninės instaliacijos padėjo sukurti tai, ko taip siekia visi renginių organizatoriai, – pėdsaką ilgam paliekantį wow efektą.

Kauno agentūra „Lietuvis“ konkurse pelnė „Geriausio gyvo ryšių su visuomene“ („Best live PR“) renginio apdovanojimą, kuris agentūrai buvo skirtas už Kauno „Akropoliui“ organizuotą renginį „Performansas H20“.

„Amber Prize“ konkurso „Grand Prix“ apdovanojimas įteiktas Vokietijos agentūros projektui „MINI – Big Love United“, kuris buvo įgyvendintas Miunchene šiemet vykusių devynių sporto šakų Europos čempionatų metu. Šis renginys tapo didžiausiu sporto renginiu Miunchene nuo 1972 m. olimpinių žaidynių, o laipiojimo ir paplūdimio tinklinio rėmėjas „MINI“ savo renginiu siekė išnaudoti šią įvairialypę energiją ir sukurti patirtį, kuri pagerbtų kiekvieno unikalius skirtumus.