Čia pat atsirado dar neregėtas tiesioginių transliacijų poreikis, nes be jų – nė žingsnio. Kodėl nė žingsnio? Todėl, kad norint pasiekti didesnes žmonių auditorijas, pritraukti potencialių klientų ir išlaikyti komandos dvasią dirbant nuotoliu nebeužtenka vien iš anksto paruošto vaizdo turinio. Žmonės nori komunikacijos, ir nori jos realiuoju laiku. O tiesioginės transliacijos – pagrindinis būdas tokiai komunikacijai palaikyti.

Tam, kad live transliacija įvyktų sklandžiai, nereikia daug stengtis. Svarbiausia žinoti pagrindinius principus ir žingsnius:

Tinkamos transliacijos platformos pasirinkimas. Labiausiai šiuo metu mėgstamos platformos – Microsoft Teams, Zoom, Stream Yard ir kt. Tai pagrindinis įrankis tokioms transliacijoms vykdyti. Taip pat svarbu ir galimybės retransliuoti rodomą turinį į kitas platformas, tokias kaip Youtube ar Facebook, taip suteikiant galimybes padidinti transliacijos pasiekiamumą ir įvairių auditorijų įsitraukimą.

Tinkama technika ir patrauklus vaizdas. Itin svarbu pasirūpinti, kad transliacija vyktų sklandžiai, transliuojamas vaizdas – pranešėjų, skaidrių, kitos vaizdinės medžiagos kombinacijos – atrodytų vizualiai patraukliai. Transliacijoms būtina pasiruošti geras vaizdo kameras, apšvietimą, mikrofonus, o be visa to – būtina pasidaryti keletą pabandymų, ir ne tik įrangos sklandumui įsivertinti, bet ir užbėgti galimiems nesklandumams už akių.

Suvaldyta situacija.
Dažnai live transliacijose naudojama Q&A (klausimų ir atsakymų) sesija – ji turėtų būti kuo geriau suvaldyta. Tam reikalingas transliacijos moderavimas – užkadrinis darbas, kurio tikslas – aiški, sklandi ir patraukli transliacijos eiga.

Geras scenarijus! Bandomųjų transliacijų metu yra labai svarbu pabandyti imituoti jos eigą kalbant pagal scenarijų, nes tai, ką turėjote galvoje, nebūtinai ištransliuosite į eterį.

Tiesioginių transliacijų panaudojimo laukas – labai platus tiek įmonės viduje, tiek išorėje. Vidinei įmonės komunikacijai šios transliacijos tapo ypač naudingos ir reikalingos prasidėjus pandemijai. Darbą biure iškeitus į darbą namuose, įmonės vakarėlius, team building`us ir kitas veiklas beliko organizuoti... Zoom‘e!

O ką jau kalbėti apie išorinę komunikaciją: tiesioginės transliacijos tapo vieninteliu būdu rengti konferencijas, naujų prekių/paslaugų pristatymus ir megzti naujus ryšius su partneriais. Tokios transliacijos padeda žmonėms labiau įsitraukti į transliuojamą turinį, jį matyti, girdėti, realiu metu bendrauti ir taip skaityti pranešėjų neverbalinę kalbą. Neabejokite – live transliacijos is the new black!