Internete ir socialiniame tinkle „Facebook“ skelbiama melaginga informacija, neva naujienų portalas DELFI publikavo straipsnius apie pasakiškai pelningas investicijas į bitcoinus ir kitas kriptovaliutas, apie rizikos nebuvimą dėl neva egzistuojančio investicijų į kriptovaliutas draudimo, apie garantuotą pelną ir t.t.

Tinklalapyje taip pat skelbiama išgalvota istorija apie praturtėjusią „McDonald`s“ darbuotoją, siekiant labiau įtikinti ir paveikti Lietuvos visuomenės elgesį, „cituojamas“ Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, neva taip pat raginantis šeimas pasinaudoti galimybe gauti papildomų pajamų. Ši „citata“ paimta iš suklastoto straipsnio, neva skelbto portale DELFI.

Skelbiamas ir neva Lietuvos banko įrašas apie neegzistuojančią mokesčio lengvatą: „Bitcoinas jau čia. Patvirtintas naujas Lietuvos Banko projektas. Pirmiesiems 10.000 investuotojų bus pritaikytos lengvatos -0% GPM. ...“

Ši informacija skelbiama tinklapyje delfi.naujienosjums.com, su DELFI logotipu, bandant sudaryti vaizdą, kad tai yra DELFI portalas.

„Tai reiškia, kad https://delfi.naujienosjums.com/ valdantys asmenys padarė ir tebedaro bent kelis nusikaltimus, apgaule išviliodami nukentėjusiųjų lėšas, savo veiklai nusikalstamai naudodami bendrovei DELFI priklausantį prekių (paslaugų) ženklą ir pasisavindami valstybės tarnautojo vardą“, – rašte į NKSC kreipiasi DELFI direktorius Vytautas Benokraitis.

„Manome, kad nusikalstama veikla turi būti nedelsiant užkirsta, kol jau padaryta žala neišaugo dar labiau“, – nurodoma kreipimęsi NKSC prašant nedelsiant imtis būtinų priemonių, kad būtų nutraukta šios interneto svetainės nusikalstama veikla.

Sukčiai taip pat naudojasi kitų žinomų žmonių pavardėmis, skelbdami melagingą informaciją apie galimybes greitai užsidirbti, neva platintą DELFI portale.

Buvo pastebėta informacija su išgalvotomis istorijomis, kuriose savo patirtimi neva dalinasi Agnė Jagelavičiūtė, Nerijus Numavičius, Rūta Mikelkevičiūtė.