„Reklamos sumažėjimas ir jausmas, kad ta reklamos rinka neatsigaus“, – taip leidybos stabdymo priežastis įvardina O. Lukošius.

Jis neslepia, kad ir iki šiol „IQ Life“ leidinys pelno prasme buvo arti nulio, bet dabar drastiškai kritus pajamoms apsispręsta sujungti jį su „IQ“.

„Žurnalas „IQ Life“ – kokybiškas kultūros, gyvenimo būdo žurnalas, kuriame paprastai buvo tik įvaizdinė reklama. Atšaukus jos užsakymus, negaunant jokios valstybės paramos, neturim pajėgumų daugiau leisti šito leidinio“, – sakė O. Lukošius.

Paklaustas, ar nebuvo jokios vilties vėliau gauti valstybės paramą ir išgelbėti žurnalą, O. Lukošius neslėpė skepticizmo. „Šitai vyriausybei ir visoms buvusioms, kultūros spauda, kokybiška spauda visada buvo paskutinėje vietoje. Nei ten Seime, nei Vyriausybėje yra daug skaitytojų tokio lygio leidinių, nei jiems apskritai rūpi kokybiška žiniasklaida“, – komentavo jis.

Pasak O. Lukošiaus, „IQ Life“ sujungus su „IQ“ jame liks verstiniai žurnalo „1843“ straipsniai, kadangi su juo dar nėra pasibaigusi sutartis, taip bus bus tęsiamas bendradarbiavimas su nuolatiniais autoriais.

„Tam tikra prasme tą turinį skaitytojai gaus, tik keisis formatas. Reklamos ir „IQ“ žurnale sumažėjo, puslapių laisvų yra, užpildysim kokybišku „IQ Life“ turiniu“, – ironizavo jis.

Žurnalo kaina kol kas nesikeis – šiuo metu jis kainuoja 3 eurus, kaip ir mėnesinis mokestis už prieigą prie „IQ“ straipsnių internete.

„Kol kas lieka, po to svarstysime. Dabar tai turbūt pigiausias žurnalas rinkoje – taip neturėtų būti, bet kadangi gili krizė už lango, atsargiai žiūrime į kainos kėlimus. Bet kažkada anksčiau ar vėliau kils“, – sakė O. Lukošius.