„Snapchat“ žaidimų platforma

Debiutuoja „Snapchat“ žaidimų platforma – realiu laiku vartotojai galės ir žaisti, ir bendrauti su draugais. Naujovės pasiekiamos „Android“ ir iOS operacinių sistemų vartotojams, rašo techcrunch.com.

„Mes norėjome sukurti kažką, kas leis pajausti tarsi žaistumėte stalo žaidimus su šeima. Kažką, kas suartins draugus, leis žiūrėti į vieną ekraną ir bendrauti“, – sako už platformos „Snapchat“ žaidimus atsakingas Willas Wu.

„Snapchat“ žaidimų nereikės parsisiųsti į telefoną. Platformoje paspaudę ant raketos mygtuko, galės rinktis iš daugybės žaidimų, o suradę norimą, pakviesti prie žaidimo prisijungti ir „Snapchat“ draugus.

Ši nauja funkcija turi nemažą potencialą padidinti vartotojų praleidžiamą laiką „Snapchat“. „JAV ši platforma pasiekia 75 proc. 13–34 ir 90 proc. 13–24 metų asmenų. Pastaroji amžiaus grupė „Snapchat“ naudoja daugiau nei socialinius tinklus „Facebook“ ar „Instagram“ JAV, Anglijoje, Kanadoje, Australijoje“, – pabrėžia generalinis direktorius Evanas Spiegelas.

Padės suprasti pasaulį

Dar viena „Snapchat“ ypatybė, paskelbta praėjusią savaitę, tai – pagalba ruošiant namų darbus, juokiasi programėlės atstovai, kalbėdami apie naują funkciją „Scan“ (liet. skenuoti).

Kur kas anksčiau „Snapchat“, bendradarbiaudami su „Shazam“, įdiegė dainos atpažinimo funkciją, o drauge su „Amazon“ vartotojams leido atrinkti tam tikrus objektus ir juos nusipirkti internete.

Dabar „Snapchat“ siekia padėti žmonės suprasti juos supantį pasaulį drauge su „Scan“. Vartotojai, įsijungę kamerą per „Snapchat“, galės skenuoti aplinką. Pavyzdžiui, popierinių pinigų herojai atgis, o matematikos lygtys stebuklingai išsispręs. Nuskenavus gabalėlį picos, jis pradės šokti telefono ekrane.

Kol kas ši funkcija dar nėra prieinama visiems.

Vaizdine medžiaga dalinsis su kitomis platformomis

„Snapchat“ pranešė, kad programėlės turėtojai savo nuotraukas ar vaizdo įrašus, sukurtas platformoje, galės talpinti ir kituose tinkluose, pavyzdžiui, „Tinder“ ar „Houseparty“.

Daugiau nei 200 programėlių jau sutarė bendradarbiausiantys su „Snapchat“. O į sąrašą patenkančių programėlių vartotojai galės prie jų prisiregistruoti tiesiai per platformą „Snapchat“. Ši naujovė žada visus vartotojus pasiekti šiais metais.

Platformos atstovai tikina, kad naršydami, tarkime, programėle „Tinder“, žmonės galės pamatyti kitų nuotraukas, kuriomis jie bus pasidalinę iš „Snapchat“.

Veiklos ir būsenos dokumentavimas

Kadangi žmonės vis daugiau laiko praleidžia naršydami internete ar leisdami laiką mėgaudamiesi programėlių funkcijomis, „Snapchat“ kuria „Status“ (liet. būsena), suteiksiančią progą draugams susitikti ir virtualiai, ir gyvai.

Vartotojai galės dalintis savo buvimo vieta, taip pat ir veiklomis, kuriomis užsiima tuo metu (žaidimas telefonu, televizijos žiūrėjimas ir kt.) Jei programėlės turėtojai dalinsis informacija, „Snapchat“ ją rinks ir sudės į „Passport“ (liet. pasas).

Dalijimasis būsena padės kitiems suprasti, ką žmogus veikia, ir netrukdyti netinkamu metu, o galbūt atvirkščiai – dažniau susitikti. Lokaciją ir veiklą matys tik „Snapchat“ platformoje draugaujantys asmenys, o informaciją, kuri bus renkama į „Passport“, – tik programėlės vartotojas.

„Snapchat“ patvirtino, kad šiuo metu testuoja šią naujovę ir, jei randa kur, tobulina. Pasak jų, bandymai vyksta todėl, nes funkcija turi būti patogi naudoti ir komunikuoti tarp draugų.

Be to, tie, kurie nenorės naudotis šia funkcija, galės išjungti savo matomumą ir nesidalinti privačia informacija su kitais.