Tad, pradedant charizmatiškuoju pranešėju Igoriu Beaukeriu, daug dėmesio buvo skiriama inovacijoms, prekės ženklų prisitaikymui gyventi ir išgyventi šioje skaitmeninio darvinizmo eroje. Dar mokykloje mokėmės Darvinizmo teoriją ir rūšių evoliuciją, o šiandien, pasak I. Beaukerio, gyvename industrinės revoliucijos laikmečiu, kai kiekvienas prekės ženklas, kiekvienas verslas arba prisitaikys, arba pasitrauks iš žaidimo. Šiandienos iššūkiai kaip niekada reikalauja reakcijos, žaibiško situacijos suvokimo ir galimybių konkurencijai atradimo – technologijos, vartotojai, visuomenė ir jos poreikiai dabar keičiasi greičiau nei prekės ženklai ar verslai spėja adaptuotis ir atliepti poreikius.

Didžiausias išgyvenimo klausimas liečia ilgaamžius, jau įtvirtintus prekės ženklus. Puoselėdami ilgalaikes vertybes, laikydamiesi ilgametės strategijos ir vizijos, jie šiandien vis dar „kovoja“ su naujovėmis, svarsto jų būtinybę, svarsto savo poziciją jų atžvilgiu. Ir ne tik. Tokie prekės ženklai, kaip „Airbnb“, „Amazon“, „Facebook“, „Google“, „Netflix“, „Tesla“ yra kaip šių laikų jėgainės, kurie veikia kaip lyderiai savo verslo kolegų, partnerių atžvilgiu: jie eksponentiniu greičiu siūlo inovatyvius sprendimus, kurių iki šiol niekada niekur nematėme ir nebuvome patyrę. Didžiosios korporacijos ir ilgaamžiai ženklai suvokia, kad patys labai dideliu greičiu artėja prie blogiausių sąrašo, o tie, kurie bando ieškoti naujovių, bando pasiūlyti naujus sprendimus, susiduria ir su tuo, kad nėra kam jų mokyti ar jiems patarti, kad tik einant bandymų keliu, drąsiai rizikuojant ir ieškant gali atrasti tai, dėl ko išsiskirsi iš minios. Ir, žinoma, išlaikysi savo pozicijas.

Visi žinome (o gal tiksliau žinojome?!) „Kodak“, „Nokia“, tačiau kur šie prekės ženklai dabar? Juk „Kodak“ turėjo visiškas galimybes išnaudoti „Instagram“, kaip ir „Nokia“, visuomet kalbėjusi apie „connecting people“ to nepadarė padedant „Facebook“.

Todėl I. Beaukeris, konsultuodamas didžiuosius prekės ženklus, siūlo metodikas, paremtas duomenimis ir įžvalgomis, skatina juos tapti inovatyvesniais, sukurti įmonėse inovacijų kultūrą. Kaip jis sako, šiandienos galimybės išgyventi – intelektualūs sprendimai, leisiantys pritapti šioje chaoso ir pokyčių eroje. Svarbu norėti keistis ir rizikuoti. Vien tik semdamiesi patirties iš aplinkinių, konkurentų, pasiekusių prekės ženklų ar vien tik laukdami „sėkmingų projektų“, niekada nesukursime inovacijų. Nei produkto, nei komunikacijos lygmeniu. Tokiu atveju visuomet būsime mažiausiai 5 žingsniais už tų, kurie tuos projektus kuria.

Jei anksčiau prekės ženklai buvo stiprūs „Mad men“ pasaulyje, pirkdami daug reklamos ir taip laimėdami auditorijos dėmesį ir meilę, šiandien jie susiduria su „Math men“ pasauliu, kurie neperka, bet kuriems moka jie patys.

Tad pasitikėjimo ir ryžtingų sprendimų. To laukia auditorija, to laukia gerbėjai ir tai šiandien jau yra būtina.