Pažiūrėjus minėtą epizodą (30 sezono 12 serija) galima spėti, kad Lietuva seriale paminėta ne atsitiktinai, kadangi „Simpsonai“ savo serijose neretai remiasi naujausiomis aktualijomis iš pasaulio, ir šioje galimai siekta subtiliai užsiminti apie pernai gruodį pasklidusias kalbas apie galimą serialo uždraudimą Lietuvoje (tada gauta skundų, kad serialu skatinamas alkoholio vartojimas ir daugpatystė). Apie naują serialo seriją pradėjo diskutuoti ir internautai, dalydamiesi kadrais iš serialo. Taip pat galima neatmesti ir to, kad paminėdami frazę „sore spot“ serialo kūrėjai prisiminė ir Vilniaus „G Spot“ („G taško“) reklamą, kuri plačiai nuskambėjo ypač po to, kai buvo pastebėta Johno Oliverio laidoje.

Šioje „Simpsonų“ serijoje pasakojama, kaip Liza netikėtai susidomi viena, jos požiūriu, idealia šeima. Vieną dieną važiuodama mokyklos autobusu Liza pamato mergaitę, verkiančią prie lango, kitą dieną ji nutaria užeiti į svečius, kur vėliau pamato, kokia šeima yra puiki, ir užsimano tapti jos dalimi.

Norėdama padaryti įspūdį, Liza pameluoja, kad jos šeima – kur kas geresnė, nei yra iš tiesų, ir bando vengti kalbėti apie ją daugiau. Mergaitei paminėjus, kad jos tėvai išvyksta į Portugaliją, naujoji šeima apsidžiaugia – būtinai reikės susitikti su Simpsonais ir papasakoti apie mėgstamiausias vietas Portugalijoje.

Tada Liza vėl suka uodegą – priduria, kad Portugalija bus tik trumpas sustojimas skrendant lėktuvu, nužvelgia knygų lentyną ir bando sugalvoti šalį, apie kurią intelektuali šeima žinotų kuo mažiau. „Lietuva!“ – šūkteli Liza, pridurdama klausimą, „ar žinote ką nors apie Lietuvą?“ Šeimos tėvas atsako, kad esą nežino nieko, tačiau priduria, kad „tai yra gana jautri (opi) tema“ (frazę „it‘s quite a sore spot“, verčiant laisviau, taip pat galima manyti, kad norėta pasakyti „ten vyksta įdomūs dalykai“, „ten trupučiuką baisu“ ar pan.).

Vėliau idealiosios šeimos dukra nuliūdusi Lizai sako, kad jos pasiilgs, tačiau ši subtiliai besijuokdama pamini, kad į Lietuvą nevyks, ir išgalvodama užsimena, jog liks pas savo senelį.

Pernai metų gruodžio 20 d. žiniasklaidoje garsiai nuskambėjo žinia apie tai, kad serialas „Simpsonai“ atsidūrė po Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) didinamuoju stiklu. Komisija atliko dviejų serijų, dėl kurių gauti skundai, stebėseną ir nustatė pažeidimų bei įpareigojo serialą rodančią TV3 televiziją pasiaiškinti. Buvo kalbama, kad serialas turėtų būti žymimas indeksu „N-14“ ir transliuojamas po 21 val. Tačiau netrūko ir baimių dėl galimo serialo draudimo, nors LRTK pirmininkas Mantas Martišius atkreipė dėmesį, kad „Simpsonų“ Lietuvoje niekas neketina uždrausti.