Naujųjų metų vakarą kai kurie „WhatsApp” vartotojai nemaloniai nustebo pamatę, kad ši programėlė jiems nebeveikia, tad teko ieškoti kitų alternatyvų kaip nusiųsti sveikinimus draugams ir artimiesiems. Programėlė nebeveikė turintiems „Android 2.2 Froyo” ir senesnes „Android” versijas, „iPhone” su „iOS 6” ir senesne operacine sistema, taip pat „Windows Phone 7” ir kituose senuose telefonuose, rašo portalas „Mashable”.

Nors kai kurios operacinės sistemos buvo išleistos gana seniai, pavyzdžiui, „Android 2.2” dar 2010 m., kai kurie žmonės vis dar naudoja senus telefonus, kuriuose neįmanoma instaliuoti naujesnės versijos. Taigi, programėlė jiems tiesiog nebeveikia visam laikui. Feisbuko atstovai sako, kad šis sprendimas tobulėjant technologijoms ir norint išnaudoti visas galimybes buvo neišvengiamas.

2016 m. vasario duomenimis, „WhatsApp” kiekvieną mėnesį naudojosi daugiau nei milijardas vartotojų. Programėlė gana populiari pasauliniu mastu, tačiau ypatingai daug ja naudojasi augančios ekonomikos šalys, pavyzdžiui, Indija,