Laidos transliacija prasidės 20 val. ir truks mažiausiai iki vidurnakčio, o jei prireiks, ir ilgiau – kol jau bus aiškūs rezultatai.

Iš didžiosios „Delfi“ studijos su žiūrovais sveikinsis „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė ir „Delfi“ žurnalistas Vaidas Saldžiūnas, kurie kalbins politikus, politologus ir sociologus.

Vaidas Saldžiūnas

Laidoje planuojama pritaikyti įvairius grafinius sprendimus, kurie leis žiūrovams paprasčiau suprasti pateikiamą informaciją, kurios rinkimų rezultatų skaičiavimo metu būna itin daug. Naujienų portale informacija bus atnaujinama visą naktį.

„Rinkimų laikotarpis visuomet yra labai intensyvus laikas žurnalistams, o rinkimų dieną visuomet sutelkiame beveik visą redakciją. Laukiant šių rinkimų rezultatų, „Delfi“ taip pat ne tik skelbs karščiausias naujienas interneto portale, bet ir kvies žiūrovus būti kartu prie televizijos ekranų su „Delfi“ žurnalistais ir jų kalbinamais ekspertais“, – sakė R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

Mažojoje studijoje rinkimų rezultatus apžvelgs „Delfi“ žurnalistė Kristina Pocytė ir „Delfi TV“ laidos „Nejaukiai“ vedėjas Tomas Sinickis.

Kristina Pocytė, Tomas Sinickis

Po partijų štabus keliaus ir rezultatų laukiančius politikus tiesioginiame eteryje kalbins žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

„Man atrodo, pats laikas pajusti tikrąją atmosferą rinkimų štabuose, nes pastaruosius turbūt dvidešimt metų dirbdavau studijoje, o štabuose nesilankydavau – tai bus gera proga papasakoti žiūrovams apie nuotaikas kiekviename štabe, ir, žinoma, pasikalbėti su politinių partijų lyderiais tiesiai iš rezultatų laukimo vietos, kur kiekviena partija lauks rezultatų“, – sako E. Jakilaitis.

Edmundas Jakilaitis

„Man atrodo, bus kur kas įdomiau, nes galėsiu aplankyti ne vieną vietą, bendrauti su žmonėmis skirtingose auditorijose. Kai kurie dėl pandemijos daro kuklius štabus, kiti – šiek tiek didesnius renginius, bet tai irgi gana įdomus dalykas stebėti, kaip kuri partija lauks rezultatų, ir, aišku, kintant rezultatams, kis ir nuotaikos. Manau, bus labai įdomus turinys“, – kalbėjo žurnalistas.

Penktadienį 20 val. „Delfi TV“ taip pat transliuos E. Jakilaičio moderuojamus paskutinius priešrinkimius debatus iš Seimo rūmų didžiojo kiemo.

Debatuose dalyvaus penkių populiariausių partijų – Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS), Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD), Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos kandidatų – sąrašų lyderiai: Saulius Skvernelis, Ingrida Šimonytė, Gintautas Paluckas, Viktorija Čmilytė- Nielsen ir Vigilijus Jukna.

Speciali „Delfi TV“ rinkimų vakaro laida bus transliuojama televizijos kanale „Delfi“, naujienų portalo „Delfi“ interneto televizijoje ir socialiniuose tinkluose, taip pat ir „Žinių radijo“ eteryje.

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.