Tiek Delfi, tiek ELTA žurnalistų komandos jau ruošiasi intensyviam darbui, kad visuomenei kuo greičiau praneštų pačias karščiausias naujienas.

„Kaip ir pirmojo rinkimų turo metu, kalbinsime politikus, ekspertus, jie atvyks pas mus į studiją arba jungsimės su jais nuotoliniu būdu, žurnalistai taip pat vyks stebėti situacijos partijų rinkimų štabuose ir kalbins ten esančius politikus. Seksime rinkimų rezultatus, skaičiuosime juos kartu su visa Lietuva ir analizuosime ne tik politikų laimėjimo ar pralaimėjimo priežastis, bet ir tai, ką tai reiškia visuomenei ir ateinančių rinkimų perspektyvoms“, – kalbėjo R. Lukaitytė-Vnarauskienė.

V. Bruveris antrino, kad laidoje bus sumuojami ne tik antrojo rinkimų turo, bet visų rinkimų rezultatai.

„Šie rinkimai parodys bendrąsias politines tendencijas įžengiant į naują politinį sezoną, į laukiančius kitus – Prezidento, Europos Parlamento, Seimo – rinkimus. Galime sakyti, kad su Seimo sesija naujas politinis sezonas jau kaip tik prasidėjo, tad šių rinkimų rezultatai svarbūs ir šioje šviesoje. Jų rezultatai veda link platesnių dalykų ir kelia įvairių minčių, tad ir bandysime brėžti tas trajektorijas“, – kalbėjo jis.

V. Bruveris juokavo, kad tokia laida – kaip politikos orų prognozės. „Tikrai galime pasakyti tai, kad bus pavasariška gera nuotaika. Juk rinkimai – demokratijos šventė“, – šypsojosi jis.

Laidos transliaciją galėsite stebėti čia.

Tie, kam patogiau sekmadienį naujienas sekti su radiju, taip pat galės laidos „Rinkimai 2023“ klausytis Žinių radijuje.