Pranešime teigiama, kad RSVA neigiamai vertina veiklą, kuomet ryšių su visuomene agentūra nedeklaruodama interesų teikia konsultacijas politinėje veikloje dalyvaujantiems konkuruojantiems asmenims, sukeldama sumaištį ir įtarimus dėl galimos manipuliacijos.

Pasak RSVA, tokią ydingą veikimo praktiką atskleidė viešumoje paskelbta informacija apie agentūros „Vip communications“ ir jos atstovo Dariaus Gudelio konsultacijas konkuruojantiems šalies politikams, kurie galimai buvo nuteikiami vienas prieš kitą.

RSVA, remdamasi tarptautine ryšių su visuomene praktika bei veikiančiais etikos standartais, nepritaria bet kokiai interesų konfliktą keliančiai veiklai, kai, atstovaujant klientui, tuo pačiu metu veikiama jo konkurento ar oponento naudai. Tokia veikla ryšių su visuomene versle laikoma etikos pažeidimu, darančiu reputacinę ir finansinę žalą.

Buvusi RSVA narė agentūra „Vipcommunications“ iš asociacijos išstojo, kai buvo priimtas sprendimas nariams privalomai taikyti aukščiausius etikos standartus, įskaitant ir klientų deklaravimą, interesų konfliktų vengimą.

„RSVA narės savo veikloje remiasi griežtais RSVA veiklos Standarto reikalavimais. Šie reikalavimai pagrįsti aukštais etikos, skaidrumo ir socialinio atsakingumo principais. Todėl RSVA nariai neigiamai vertina „Vipcommunications“ veiklos metodus, kurie menkina pasitikėjimą visa ryšių su visuomene rinka, agentūrų teikiamomis paslaugomis, jų kokybe. RSVA siekia, kad Lietuvos rinkoje ryšių su visuomene verslas būtų vykdomas atsakingai, vengiant dviprasmiškų veiksmų ir nedeklaruojamų veiklų, kliento ir agentūros santykiai būtų grįsti atsakingu požiūriu bei skaidriais veikimo būdais“, – teigia RSVA atstovai.

Ryšių su visuomene agentūrų asociacija įkurta 2009 m., siekiant užtikrinti agentūrų veiklos etikos ir profesinius standartus, gerinti šio verslo aplinką šalyje. Asociacija šiuo metu vienija 9 agentūras ( „Ad verum“, „Fabula Hill+Knowlton Strategies“, „Gravitas Partners“, „Headline Agency“ , „Idea Prima“, „Integrity PR“, „Nova media“, „PR Service / Edelman Affiliate“, „Trylika-dvidešimt trys“ (Agency 1323).