Bendrovėje „META Advisory“ šiuo metu dirba 20 konsultantų, teikiančių ryšių su valstybės institucijomis, rinkodaros komunikacijos ir reputacijos valdymo paslaugas. „Rud Pedersen Group“ tapo pagrindine naujosios įmonės akcininke.

„Susijungimas su „META Advisory“ žymi naują grupės plėtros Estijoje etapą. Grupei šioje šalyje atstovaujantys 25 konsultantai teiks platų visuomeninių reikalų ir komunikacijos paslaugų spektrą, o įtvirtindami savo lyderystę regione, savo klientams siunčiame aiškią žinią apie integruotą grupės požiūrį į komunikacijos paslaugas Baltijos valstybėse. Ir iki šiol visose trijose šalyse veikiančios „Rud Pedersen Group“ agentūros glaudžiai bendradarbiavo, sėkmingai konsultuodamos tarptautinius klientus, tad ateityje tikimės dar artimesnės partnerystės ir įspūdingų pasiekimų“, – teigia Morten Rud Pedersen, „Rud Pedersen Group“ vykdomasis direktorius ir prezidentas.

Šių metų pradžioje „Rud Pedersen Group“ įsteigė biurą Varšuvoje, glaudžiai su Baltijos šalių rinka susijusiame regioniniame centre, o kovą prie grupės prisijungė viena pirmaujančių Latvijos komunikacijos agentūrų „Vilands Associates“. „Rud Pedersen Group“ yra viena sparčiausiai augančių tarptautinių komunikacijos paslaugų grupių pasaulyje. Tarptautinės žiniasklaidos ir komunikacijos rinkos analizės platformos „PRovoke Media“ duomenimis, plėtros tempu grupė pernai užėmė šeštą poziciją pasaulyje tarp stambiųjų komunikacijos paslaugų bendrovių, o Europoje buvo ketvirta.

Lietuvoje grupei nuo praėjusių metų pradžios atstovauja komunikacijos paslaugų agentūra „Fabula Rud Pedersen Group“. Agentūros vadovė Raminta Rimkienė teigia, kad grupės plėtra Estijoje reiškia ir dar daugiau galimybių Lietuvoje veikiančioms tarptautinėms bendrovėms.

„Ne vienerius metus sėkmingai bendradarbiavome su kolegomis iš „META Advisory“ teikdami paslaugas klientams, vykdantiems komunikaciją Estijoje. Nepaprastai džiaugiamės šių bendražygių prisijungimu prie grupės ir neabejojame, kad ši partnerystė klientams leis pasiūlyti geriausias ir efektyviausias tarptautinės komunikacijos paslaugas Baltijos valstybėse“, – pažymi Raminta Rimkienė, agentūros „Fabula Rud Pedersen Group“ direktorė ir partnerė.

Trylikoje Europos valstybių veikianti „Rud Pedersen Group“ klientams teikia plataus spektro konsultacijų paslaugas. Grupės paslaugos apima visuomeninių reikalų komunikaciją, ženklodaros ir rinkodaros konsultacijas, darbdavio komunikaciją, personalo valdymo ir ugdymo paslaugas, skaitmeninę komunikaciją. Grupės biurai veikia Berlyne, Kopenhagoje, Briuselyje, Osle, Stokholme, Geteborge, Helsinkyje, Varšuvoje, Sofijoje, Londone, Paryžiuje, Rygoje, Vilniuje ir Taline. Bendrai grupės komandą sudaro daugiau kaip 480 komunikacijos specialistų, „Rud Pedersen Group“ aptarnauja daugiau kaip 500 tarptautinių klientų.

2009 metais įkurta „META Advisory“ yra pirmaujanti visuomeninių reikalų ir komunikacijos konsultacijų bendrovė Estijoje. Bendrovė šiemet pripažinta Estijos metų agentūra ir pelnė daugiausiai įvertinimų rinkodaros projektų apdovanojimuose „Golden Egg“.

Viena pirmaujančių Lietuvos komunikacijos agentūrų „Fabula“ veikia nuo 1999 m. Savo klientams – Lietuvos ir tarptautinėms bendrovėms bei organizacijoms, daugeliu atvejų – savo srities lyderėms, − „Fabula“ teikia plataus spektro komunikacijos paslaugas. Tolesnę sparčią plėtrą planuojančioje agentūroje šiuo metu dirba bemaž 40 konsultantų ir komunikacijos specialistų.