Anksčiau pasiruošę įgyja pranašumų

R. Račaitė pripažįsta, kad posakis „roges ruošk vasarą“ itin lengvai pritaikomas video gamyboje.

„Iš tikrųjų šventiniam laikotarpiui geriausia pradėti ruoštis dabar – vasarą. Įprastai šiltuoju sezonu tiek kūrybinės agentūros, tiek video gamybos įmonės turi daugiau laisvo laiko, todėl gali skirti daugiau dėmesio idėjai vystyti, geriau apgalvoti gamybos procesą – apsvarstyti, kokio dydžio komandos ir specialistų reikės, kokia technika reikalinga bei skirti daugiau dėmesio lokacijų paieškoms. Įsisukus į kalėdinių darbų šurmulį, tam gali pritrūkti laiko“, – pasakoja. R. Račaitė.

Jos teigimu, iš anksto suplanavus video gamybą, galima įgyti ir konkurencinį pranašumą.

„Žiemos laikotarpiu TV ekranai ir socialinės medijos kanalai greitai užsipildo kalėdiniu turiniu, tad toje gausoje tampa gan sudėtinga išsiskirti. Tuo metu iš anksto pasirūpinusios šventinio video gamyba įmonės gali įgyti konkurencinį pranašumą – su juo startuoti greičiau, gal net būti pirmosios į eterį išleidusios savo Kalėdinį video ir tokiu būdu pelnyti vartotojų simpatijas“, – sako R. Račaitė.

Vasaros metu imituoti žiemą – juokų darbas

Anot prodiuserės, dar vienas privalumas roges ruošiantiems vasarą – mažesnės kainos. Jos teigimu, artėjant Kalėdoms video kainos kyla ne tik dėl video kūrėjų užimtumo.

„Natūralu, kad augant su šventėmis susijusių paslaugų paklausai, didėja ir jų kainos. Prieš Kalėdas tampa vis sunkiau surasti tinkamas patalpas, rekvizitus, pabrangsta ir pagrindinis švenčių atributas – Kalėdų senelio kostiumas. Ne paslaptis, kad ir paslaugų tiekėjai, norėdami užsidirbti kalėdiniu laikotarpiu, „įjungia“ visai kitokius, kur kas aukštesnius tarifus – juk vėluojantys į Kalėdų karavaną niekur nedings ir vis tiek susimokės. Tuo tarpu sumąstę pradėti šventėms ruoštis vasarą nustebtų, kad dabar įsigyti sniego yra kur kas paprasčiau nei žiemos metu vidury miesto imituoti vasarą“, – šypsosi R. Račaitė.

Jos teigimu, kalėdinio video kainą gali išauginti ir tai, kaip greitai jį norima pagaminti.

„Jei šventiniam laikotarpiui pradedama ruoštis vėliau, tikėtina, kad video gamybos įmonėms bus sunku įterpti jį į darbų planą. Dėl to gali tekti daugiau susimokėti. O ir įtemptesnis darbo režimas dažnai iššaukia klaidas, šios – papildomas išlaidas. Tad išankstinis pasirengimas šventiniam sezonui gali užtikrinti ne tik mažesnes sąnaudas, bet ir apsaugoti nuo nereikalingo streso“, – pasakoja R. Račaitė.

Iššūkių rudeniop gali kilti ir dėl koronaviruso

R. Račaitė taip pat svarsto, kad Lietuvoje nedidėjant vakcinavimo tempams, atsiranda neapibrėžtumas ir dėl galimybės vykdyti filmavimo darbus artėjant šaltajam sezonui.

„Sunku įsivaizduoti, kas laukia ateinančiais mėnesiais. Gal ir vėl negalėsime organizuoti didelių susibūrimų ar aikštelėse bus galima filmuotis tik po kelis žmones. Atsakymų nesinorėtų spėlioti, todėl kol turime galimybę kurti, geriau tai darykime dabar, o ne planuokime ateičiai“, – teigia R. Račaitė.