Straipsnio autorius Andrew Henderson – sėkmingas verslininkas, investuotojas, privatus verslo konsultatas, per metus apkeliaujantis daugiau kaip 90 šalių. Pasak jo, Europa šiandien yra vienas iš didžiausių IT verslo traukos objektų, galintis pasiūlyti nuotoliniu būdu dirbantiems, nepriklausomiems verslininkams, IT srities specialistams darbui tinkamą infrastruktūrą. „Šiandien Europa yra „skaitmeninių benamių“ (angl. digital nomads) erdvė, kurioje galima laisvai kurti, tuo pačiu plečiant ir savo pažinimo lauką – keliaujant ir susitinkant su įvairių sričių specialistais skirtingose šalyse, kurios suteikia galimybę naudotis laisvomis bendradarbystės erdvėmis", – sako jis.

A. Henderson tikina, jog šiandien kaip niekada anksčiau Europos miestai yra pripildyti nepriklausomų bendradarbystės erdvių, kurios į bendruomenę buria ne tik verslininkus, IT specialistus, bet ir kitus skaitmeninio verslo atstovus. Jo sudarytame geriausių kiekvienos šalies bendradarbystės vietų sąraše – gerai žinomos erdvės, kaip Londono „WeWork“, Madrido „utopic_US“, Romos „Talent Garden Roma“ patenka ir „Rise Vilnius“, kuris atsidarė prieš mėnesį ir jau tapo FinTech startuolių traukos objektu.

„Rise Vilnius“ yra septintoji pasaulyje tokia bendradarbystės erdvė, kuri priklauso „Rise“ tinklui. Tokios bendradarbystės erdvės jau veikia Londone, Mančesteryje, Niujorke, Mumbajuje, Keiptaune, Tel Avive. Nuo kitų bendradarbystės erdvių „Rise Vilnius“ skiriasi tuo, jog čia yra ne tik 50 patogių ir modernių darbo vietų, 4 susitikimų kambariai, 2 kambariai skirti telefoniniams pokalbiams, didžiulė renginių erdvė, talpinanti daugiau nei 100 žmonių ir turinti galimybę transliuoti renginius gyvai, tai – erdvė, burianti FinTech bendruomenę, kurios nariai turi galimybę ne tik nemokamai dalyvauti renginiuose, mokymuose, konferencijose, naudotis finansinių technologijų ekosistemos konsultacijomis su srities profesionalais (angl. mentoring), bet ir nemokamai dirbti kitose „Rise“ tinklo vietose.

„Mums labai džiugu, jog dirbame vos mėnesį, o apie mus jau kalba tokie žinomi vardai kaip „NomadCapitalist“. Ne tik kalba, bet ir įvertina kaip pačią geriausią erdvę Lietuvoje naujo verslo kūrimui, kuri gali suteikti ne tik darbo vietą, bet supažindinti su Lietuvos, Pabaltijo regiono bei kitų „Rise‘ų“ FinTech ekosistema. Siekiame būti matomi ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione, norime pritraukti startuolius ne tik iš mūsų šalies, bet ir iš aplinkinių, todėl toks įvertinimas tik įrodo, jog judame teisingu keliu“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas „Rise Vilnius“ vadovas Darius Kavaliauskas.