Spalio 11 d., pirmojo rinkimų turo dieną, ir spalio 12-osios rytą „Delfi“ buvo paskelbta daugiau nei 60 su šia tema susijusių straipsnių. Pagrindinį rinkimų dienos straipsnį perskaitė daugiau nei 500 tūkst. vartotojų.

Straipsnį, kuriame skelbiami apibendrinti rinkimų rezultatai, perskaitė beveik 300 tūkst. vartotojų.

Sekmadienio vakarą prasidėjusi speciali „Delfi TV“ rinkimų laida buvo transliuojama iš dviejų „Delfi“ studijų: didžiojoje studijoje politikus, politologus ir sociologus kalbino „Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė ir „Delfi“ apžvalgininkas Vaidas Saldžiūnas. Mažojoje studijoje svečius kalbino „Delfi“ žurnalistė Kristina Pocytė ir apžvalgininkas Tomas Sinickis.

Speciali rinkimų nakties laida buvo transliuojama per naujienų portalą Delfi, Delfi TV televiziją, Delfi puslapius youtube ir facebook platformose ir Žinių radiją.

Ši beveik penkių valandų gyva transliacija portale Delfi sulaukė daugiau nei 80 tūkst. peržiūrų.

Per televizijos kanalą „Delfi TV“, preliminariais duomenimis, pasiekė beveik 106 tūkst. žiūrovų – vidutiniškai, vertinant skirtingus laidos rodymo laikus, tai buvo apie 1,2 auditorijos (share), arba 0,3 GRP (procentas bendros kanalo auditorijos).

Daugiausiai auditorijos buvo pasiekta apie vidurnaktį – 5 proc. auditorijos (0,9 GRP).

Laidoje taip pat buvo rodomos tiesioginės transliacijos iš partijų būstinių, kuriose politikus kalbino žurnalistas Edmundas Jakilaitis.


Rezultatų aptarimo iš Valdovų rūmų transliaciją pirmadienio rytą „Delfi“ portale žiūrėjo beveik 140 tūkst. realių vartotojų.

„Delfi“ vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė teigė, kad šie rinkimai dar kartą patvirtino, kad „Delfi“ yra pagrindinis naujienų portalas.

„Rinkimai yra tikras žurnalistų profesionalumo egzaminas. Mano nuomone, „Delfi“ šį egzaminą išlaikė puikiai. Didžiuojuosi dirbdama tokioje profesionalioje komandoje ir dėkoju kolegoms už atsidavimą“, – teigė ji.

Pasak „Delfi“ vyr. redaktorės, per pirmąjį rinkimų turą portalas dirbo 24 val. per parą, kartelės nuleisti neplanuojama ir per antrąjį Seimo rinkimų turą po dviejų savaičių.

„Gemius ratings“ duomenimis, sekmadienį „Delfi“ vartotojai skyrė 28,64 proc. viso portalams skirto laiko. Iš viso rinkimų dieną didžiausias naujienų portalas sulaukė beveik 700 tūkst. realių vartotojų (694 136).

Skaitomiausias kiekvieną dieną naujienų portalas „Delfi“ su visa eile teminių kanalų, skirtų įvairioms auditorijoms ir skelbimų portalas „Alio.lt“ nuo 2007 m. priklauso Estijos žiniasklaidos grupei „Ekspress Grupp“. Tai žiniasklaidos grupė, plėtojanti internetinės žiniasklaidos, leidybos ir laikraščių verslą Baltijos šalyse. „Ekspress Grupp“ Lietuvoje taip pat priklauso ir reklamos paslaugų internete bendrovė „Adnet media“.