Save klasikinės muzikos ir džiazo mylėtoju vadinantis J. Grickevičius šiuo metu vadovauja ir Lietuvos džiazo federacijai bei nuolat bendradarbiauja su „Vilnius Mama Jazz“, „Nida Jazz Maratonas“ ir kitais muzikos festivaliais. J. Grickevičius taip pat yra dirbęs Kauno miesto simfoniniame orkestre, Kauno bigbende, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kur buvo atsakingas už komunikacijos projektus. Vytauto Didžiojo universitete J. Grickevičius yra baigęs viešosios komunikacijos studijas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Mane visada domino akademinės muzikos, kultūros komunikacijos tema, taip pat – klasikinės muzikos aktualumo šios dienos kontekste klausimas. Kaip padidinti jos pasiekiamumą ir kaip pristatyti ją auditorijai naujai? Tikiu, kad klasika gali tapti tiltu tarp muzikos, atlikimo meno, gilių kultūros temų ir klausytojų. „LRT Klasika“ sieks ir toliau išlaikyti klasikinės muzikos kryptį, tačiau taps atviresnė ir kitiems žanrams. Plėsdama savo klausytojų auditoriją, radijo programa sieks ne tik išlaikyti jau pamėgtas laidas ir formatus, tačiau siūlys ir naujienų, galbūt ateityje ne tik transliuos, bet ir organizuos muzikos koncertus. Taip pat integruodamiesi kartu su kitomis LRT žiniasklaidos platformomis galėsime pasiūlyti įvairesnių būdų auditorijai pasiekti „LRT Klasikos“ komandos kuriamą turinį“, – sako naujasis „LRT Klasikos“ vadovas J. Grickevičius.

Praėjusiais metais J. Grickevičius prisijungė prie „LRT Plius“ laidos „Kultūros diena“ kūrėjų komandos. Kasdien tiesiogiai transliuojamą kultūros aktualijų ir pokalbių laidą jis veda pasikeisdamas su Gerūta Griniūte ir Živile Kropaite.

Pasak LRT atstovės žiniasklaidai, anksčiau „LRT Klasika“ vadovo pareigybės LRT nebuvo – iki tol dalį pareigų vykdė Muzikos, dalį – Kultūros redakcijų vadovai.