Iki šiol skirtingi šalies teismai naudojo atskirai susikurtus logotipus, nevienodi simboliai varijavo ir teismų savivaldos institucijų komunikacijoje.

„Siekiame visuomenei kuo efektyviau skleisti žinią apie teismus, jų darbą ir principus, kuriais vadovaujamės. Iki šiol neturėjome bendro simbolio, kuris geriausiai pasakotų apie kasdieniame teisėjų darbe įprasminamas vertybes, todėl atėjo laikas ne tik atvirai ir aiškiai rodyti savo veiklos rezultatus, bet ir išsiskirti profesionaliu vizualiniu identitetu“, – apie teismų logotipo svarbą ir poreikį kalbėjo Teisėjų tarybos pirmininkas Rimvydas Norkus.

Pasak pirmininko, naujasis logotipas sukurtas ir atsižvelgiant į sparčiai artėjančią šalies teismų reformą, po kurios keisis daugumos teismų pavadinimai. „Naudodami vieną ženklą su šalia pateiktu konkretaus teismo pavadinimu užtikrinsime daugiau aiškumo ir geresnį atpažįstamumą“, – pranešime žiniasklaidai teigė R. Norkus.

Ženklą sudaro klasikinis pastatas ir teisingumo simbolis – svarstyklės. Logotipas atspindi pagrindines šiuolaikinės teismų sistemos vertybes: atvirumą, skaidrumą ir nepriklausomumą – jas simbolizuoja skaidrus ženklo pagrindas. Išgryninta ir simetriška, rėmu apjuosta ženklo forma logotipe rodo stabilumą, šiuolaikiškumo suteikia modernus beserifis šriftas.

„Pagal viešumą, skaidrumą ir modernias technologijas Lietuvos teismai pirmauja Europoje, todėl naujuoju logotipu ne tik norėjome pabrėžti šalies teismų šiuolaikiškumą, bet ir siekėme išlikti lengvai atpažįstami: dėl šių priežasčių save identifikuojame moderniai pateiktais klasikiniais teisingumo vykdymo simboliais“, – pasakoja R. Norkus.

Vadovaujantis nauju teismų vizualinio identiteto vadovu palaipsniui bus kuriamas naujų komunikacijos priemonių dizainas: planuojama atnaujinti šalies teismų interneto svetainių vizualiką, reformuojamų teismų pavadinimų iškabas ir informacinius stendus.