Sutartį nutraukia po skandalo

„Esame dėkingi „vipcommunications“ už įsitraukimą į itin sparčiai besikeičiančią mažmeninės prekybos rinką. Viena iš „Iki“ vertybių – būti novatoriškiems ir drąsiai priimti naujoves, tad atėjo laikas naujiems pokyčiams ir iš mūsų pusės“, – pranešime žiniasklaidai sako „Iki“ komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Komunikacijos agentūros vadovė Berta Čaikauskaitė sako, kad „Iki“ sprendimą nutraukti sutartį galėjo lemti, jos teigimu, melaginga žiniasklaidos informacija apie įmonei pareikštus įtarimus.

„Mums svarbi mūsų, kaip įmonės, ir mūsų klientų reputacija. Sieksime atsakomybės prisiėmimo iš klaidinančią informaciją paskleidusio pirminio žiniasklaidos šaltinio“, – teigė B. Čaikauskaitė.

Ji „Palink“ pavadino vienu iš didžiausių klientų.

„Mes vertiname ir gerbiame savo klientą ir jo tokį apsisprendimą. Svarbu pažymėti, kad iki šiol nebuvome sulaukę iš šio kliento jokių pastabų ir nusiskundimų dėl mūsų darbo kokybės ar kokių kitų priekaištų mūsų bendram darbui“, – sakė ji.

„Galiu tik spėti, kad tokį svarbaus kliento apsisprendimą nulėmė vakarykštės publikacijos įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Ką gi, klientas turi teisę nesant mūsų kaltės nutraukti sutartį ir mes jo pasirinkimą gerbiame“, – pridūrė B. Čaikauskaitė.

Dienraštis „Verslo žinios“, trečiadienį skelbtoje publikacijoje apie įtarimus dokumentų klastojimu ir mokesčių slėpimu, nurodė, kad remiasi neįvardytu prokurorų pasirašytu dokumentu.

Įmonės vadovė B. Čaikauskaitė vėliau paskelbė, kad ši informacija yra klaidinga ir neatitinka tikrovės, o įtarimai nei jai, nei įmonei nėra pareikšti.

Kaip rašė DELFI, skandalas kilo, kai buvo paskelbta, kad agentūros „vipcommunications“ ir kitų įmonių atstovai priklausė bendrininkų grupei, kurie, bendradarbiaudami su kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ vadovu Aleksandru Sukovu įtariami nuslėpę ne mažiau nei 2 mln. eurų pajamų (daugiau skaitykite čia).

Primename, kad buvęs agentūros savininkas Darius Gudelis agentūrą „vipcommunications“ prieš porą savaičių netikėtai už neatskleidžiamą sumą pardavė buvusiai „Iki“ komunikacijos vadovei Bertai Čaikauskaitei.

Naują konkursą skelbs ir „Lietuvos oro uostai“

Apie planus ieškoti naujos agentūros yra paskelbę ir šiuo metu su „vipcommunications“ dirbantys Lietuvos oro uostai. „Lapkričio mėnesį planuojame skelbti naują paslaugų pirkimą. Taip pat artimiausiu metu, dėl šio pirkimo, surengsime rinkos konsultaciją, į kurią pakviesime visus rinkos dalyvius“, – komentavo „Lietuvos oro uostų“ komunikacijos vadovas Marius Zelenius.

Paklaustas, ar šį konkursą gali vėl laimėti „vipcommunications“, jis pabrėžė, kad dalyvauti kvies visus: „Pirkimą vykdysime vadovaudamiesi viešųjų pirkimų įstatymu. Vertinami bus visų kvalifikaciją atitikusių dalyvių pasiūlymai“.

Pasak M. Zeleniaus, naujas konkursas skelbiamas tik dėl to, kad artėja prie pabaigos šiuo metu galiojanti sutartis su „vipcommunications“.